Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sezona 2010?
Post je spojen: [time]1263464225[/time]

Dragan18 je napisao(la):
Da li sejati ovu kulturu, koje sorte , nabavka semena, ocekivanja ... :cao:
sejao sam i sejem obavezno suncokret. prica se da ce da bude jako velika cena merkantilnog suncokreta

A kad mere uzorak odbijaju dvaput isto "trunje"...
Post je spojen: [time]1263583995[/time]

kod zadruge u kojoj sam nosio uzorak su uzimali na kamion, kom opanci kom obojci.
Zao mi bilo sto nisam imao vece sito od 12mm , otvoriosam personalno smanjio vetar spustio keder
i opet nisam bio najgori :sta: pa moraju da odbiju kad .......

@ mityoo.. Ne znam otkud tebi ta informacija, nismo ni seme kupili,a ne o ceni da razgovaramo.. :)

Inace juce sam bio u Titelu (firma Per-Vuk iz Kule ciji sam kooperant) daje vestak na zamenu za suncukret : 1 kg AN - 0.9 suncukreta
1 kg uree - 1.2 suncukreta

Rece mi sef poslovne jedinice da "on misli" da ce cena biti negde oko 220-230 evra suncukreta za tonu, ali neverujem mu nista... inace ja cu sejati samo Arenu na 7 jutara..

Misliš da će to pisati negde u ugovoru.Ja čisto sumnjam.A onaj paritet govori da suncokret računaju 17.5 din. ureaa 21din/1.2=17.5din kg suncokreta

Neznam... i ja radim u banatu dosta zemlje ali dosad sam uvek izvrdao da nesejem suncokret...

Ništa bez suncokreta u banatu! Ja ću 12 jutara pa šta bude .Kod nas u zadruzi paritet ure za soju i suncokret je 1:1,15 i 1:1,25 po ovoj logici ili će soja biti jeftina ili će suncokret biti skup( u odnosu na prošlu godinu).

kolko sam ja nacuo kazu da cemo i ove godine dobiti seme za badava i da ce biti oko 20 din. suncokret e sad su to samo price za sad

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh