Suncokret rod 2010 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas pokosena Neoma 4.25 k/j ukupno 6920 vise nego odlicno.. necistoca 3, a vlaga 8.5... a sto se cene tice kod nas jos niko nista ne nudi

ZZ Bašaid od danas 38 , akontacija.Mislim da su već uplatili ono što sam izneo.

Ja sam danas vršio 4 lanca Dolby. Prinos je 1655kg po lancu. Cena je 38 avansno, odmah pare.

kod mene isto za sada 38,a najavljuje se skok cene........
evo par informacija koga zanima,danas vrsio oglednu parcelu sindjenta i rezultati sledeci.....radi se o pet vrsta......
arena 900kg
delfi 820kg
neoma 840kg
meldimi 760kg
kondi 820kg

kile vaze za 0.5kj(pola jutra),sve zajedno 7 vlaga primese 3%,a radjena je i pojedinacna vlaga al to neznam jer je covek odneo sa sobom uzorke a ja sam na kraju predao sve zajedno,svidja mi se sindjenta od svih,juce sam vrsio i barolo al sindjente se cistije rade i lepo suncokreti stoje kao vojnici u stroju,milina vrsiti i terati kombaj,kasnije sam radio ns111,kao da je sejan zitnom,nagodinu sejem neomu,arenu,dolbi,

Arena je ekstra hibrid . Prosle godine sam imao skoro 2 t po jutru. :cool: steta sto nisam imao jos zemlje , posejao bi suncokret...pogle cenu :udri: a prosle godine nam oteli po 16 din.. :udri: :udri:

Nebi bila ta cena da je bila normalnija godina.
Danger,koji je prinos kod 111 ?

kakvi su suncokreti na izgled? crni skroz? vidim da je vlaga prilično mala i da se to sve moglo ranije vršiti.

nemam suncokreta,al' sam ovde kod nas bas pratio jednu parcelu koja je za nekih nedelju dana skroz pocrnila.
koliko cujem od drugara,za sada suncokret koji je kasnije sejan,bolje izgleda i bolje obecava od ovog iz ranije setve.

mada se ljudi muce i sa polegom,trulavoscu....nije ni cudo sto se prica za 50/kg

godinama sam sejao suncokret u prvoj dekadi aprila.
knjige kažu da tako treba.
i nikad nisam imao valjan prinos zbog proređenog sklopa.
ove godine, setva polovinom treće dekade.

Ovi iz prvih rokova setve su pokazali kakvi su a ovi kasnije sejani za sada lepo izgledaju i obećavaju bolji prinos.

nema pravila ja sam sejao jos 27 marta i super mi prinos 1600kg na 21.5 gustine i 100 kila kana po lancu,sad je ovro komsija sto je sejao 15 dana kasnije suncokret mu bolje izgledao i vise djubreta a ista gustina 1250 polancu,velike glavice a suplja zrna... :zli:

Ja sam ga sejao 31.03. i prinos mi je dosta dobar(1655kg po lancu). Bio bi još bolji da nisam imao čička i da ga u proleće nisu proredili zečevi i srne. Možda je bolje pomeriti setvu za desetak dana. Ali najviše zavisi prinos od semena, kvaliteta zemlje, agrotehnike i vlage.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh