Suncokret 2025

Sale kako je na oko delovao taj suncokret. Znamo da je kruna niska, no jel na oko extra taj sto je dao 2500? A i ovaj drugi na 2,2 kj.

Sale kako je na oko delovao taj suncokret. Znamo da je kruna niska, no jel na oko extra taj sto je dao 2500? A i ovaj drugi na 2,2 kj.
Aco ništa spektakularno ne izgleda, šta sam primetio da 90% biljaka je zdravo i ima ljišća na sebi a zrno je lepo krupno mada ima i šupljih, sklop dobar, sejan na 23,3cm i klijavost 98%.Predusev kukuruz, npk 10-26-26 100kg po kj ujesen, uproleć 100 uree po kj, oprskan na crno i flekovan sirak i oparan.

Ovrsen suncokret pred ovu kisu, najlosija njiva 1t/ha kupljena njiva januara tad i poorano. Povadjene vocke pre 3 godine i od tad nije radjena. Najbolje njive bile 2,2t i 2,35t/ha, ostatak od 1,5t do 2t/ha toliko mi i delovalo da ce biti, prosek neki 1,8t/ha. Kakva je godina nisam vise ni ocekivao ali mi je ovo najslabiji prosek od kad sejem suncokret. Neke njive bi mozda bile i u rangu ovih boljih preko 2t da me nisu ptice urnisale, na 2-3 njive su pojele bar 30-40%. Bas je obecavao suncokret do neke polovine juna nisam imao nekih problema sa stetocinama u ranijim faza nadao sam se da mogu da se napadnu neki licni rekordi , posle je krenulo ovo sranje. Od hibrida sam imao Le162, le163 i LG 50.479. Nisam primetio neku razliku u prinosima, mozda jedino malo vise ptice dirale LG, doduse i malo je raniji i i ranije krenuo da naleva zrno pa su tu prvo krenule mozda ima i do toga.
Cena za sad 50din, nisam bas zadovoljan ali sta je tu je. Izguracemo nekako, pa za dalje ako se nastave ovakve godine videcemo.

Nazad
Vrh