Suncokret 2024

Michigan i surelli kod nas nenormalno visoko natjerali..... One star mi se 5 puta vise svidja po tom pitanju od sy

Оће ли нас бар нека живуљка обићи? Прво маказар и пешчар, па голубови, зец и срне, а сада опет птице!
Ovde neće golubovi al čvorci zato prave haos...nebo se zacrni kad se podignu u vis.Viša sila valjda...al dobar je sunja,bice valjda nesto i za kombajn

Le99 sejan 4.4. Krenula vrucina pa ne slikah Sureli i Le163 slicni su i oni, jedino je Sureli malo visi od Pionira, videcemo sta ce vaga da kaze.

ed04324871a20732fcdc1313022f6685.jpg
8ad108bc9301f782c74d5c464651998a.jpg

Zalosno sto je ‘ovo’ najbolji suncokret u ataru trenutno a s druge strane fascinatno kako se ‘uspio’ oporaviti bar sto se tice lisne mase

*sijao kolegi 30.03
*isao je neki folijarac kolega poslije leda, ne znam koji

bbf35aecbf9de73acabbbf7482890a27.jpg

e36f351b9eca9f43bf7b5503f0be3e62.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam zapazio samo jedno. Mali listovi malecke glavice. Suncokret ko za sakciju ukrasno cveće. Ovi vaši sa slika kapitalci bre.

Kod nas suncokret iz ranije setve polako zavrsava.Velika količina padavina i ova vrućina sad su dosta ubrzali fenofaze u usevu suncokreta.Ne secam se da je ikad brze nalio zrno nego ove godine...

I ja sam zapazio da su sitnije glave ali dobro popunjene, cak i tamo gde je hrcak jeo i preskocio neki nije nista veca glavica..

Ja ću da raširim setvu na 25+cm i da uzmem tu Krunu da probam ili neki drugi koji je manji ali ima veće listove. Kod nas u ataru ima suncokret pola metra visine maleni listovi, cvet ko ukrasni suncokret i tako lanci i hektari površine. Tuga pregolema nema se šta tu ni nadati ni videti.

Тај Ронин је обећавајући мени се свиђа што је робустан велико лишће заклања земљу па ни корови немогу да опстану испод. Главице огромне, прошле године се на огледима показао као најприноснији хибрид.

Nazad
Vrh