Suncokret 2023

Obišao 10kj, 8 je za presevanje....
Ostalo tek treba da nikne, to je kasnije par dana sejano....
A lepo par godina nisam sejao suncokret, ma milina!
Eto sad se za.ebah i ponovo posejao.
Prošle godine par jutara, sada malo više.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ја тек треба да га сејем ал нешто и не журим чим никне тучем инсектицид

Ne znam da li kolega YT1RDI
,koji kaže da čoveku posle 60 godina života ne treba dati da radi,prati ovu temu.
Aj da budem od neke koristi ,pošto je mlađi imao neki pametniji posao.Na tu stranu atara je trebalo posejati još jednu manju njivu.
Na početku sam iskrivio" kao vo kad piša",posle sam ispravio.
Tek kada sam završio ,nešto mi je čudno bilo da ni jednom nisam čuo kontrolu setve.Uključio jesam ali nisam svaku bateriju uključio da reaguje (ne znam da treba)Imao sam samo kontrolu brzine.Valjda je sejala ,pošto je pre toga posejala desetak jutara ,bez problema.

U Subotu posejan LE 99
https://postimg.cc/G4zg2XtX]

[/URL]
20230422-173905.jpg
[/URL][/url]
Videcemo kako je posejala OLT

Probao sam davno,sa nekim duguljastim rupama, bas za suncokret i hvatala je po 2 zrna.......mozda sam trebao razvuci kao i ti na 27cm,pa ako odu i dva nije problem.......kada bude niklo, slikaj bas me zanima i slikaj ploče s kojima si sijao

Riješen i suncokret. Posijan LG 50.479 i Pioneer P63LE113. 21,5 cm razmak. Predsjetveno 350 kg/ha 15-15-15 i Urea 100 kg/ha, u prihrani će dobiti još oko 150-170 kg/ha Kana.

Jel uvijek sijes na taj razmak......kod mene isti razmak.....probao sam i na 20cm, al nije dobro.....mozda jos max da ide na 22.x cm i to je max.....sve preko budu prevelike glave i polegne

Izace nam prskalice na nos jbt,ali stvarno treba imati poseban traktor i samo ona da je zakacena do kraja prskanja ....

Jel uvijek sijes na taj razmak......kod mene isti razmak.....probao sam i na 20cm, al nije dobro.....mozda jos max da ide na 22.x cm i to je max.....sve preko budu prevelike glave i polegne
Ne sijem ga stalno, ubacim ga tu i tamo koje godine na pjeskulje, da ne bude baš stalno repica ili pšenica. Ovo mi je prva na 21.5, imao sam viška sjemena, inače sam na 23.5 sijao, bio je dobar, nije polegao i bio je dobar prinos.
Izace nam prskalice na nos jbt,ali stvarno treba imati poseban traktor i samo ona da je zakacena do kraja prskanja ....
Moja je već mjesec i pol zakačena za traktor, preporodio se ove godine sa dva traktora na uskim točkovima.

Зна ли неко, које су алтернативе за ове инсектициде на бази циперметрина и хлорпирифоса?

Овде код мене у околини некако нема ни "Нурел Д" ни "Конзула".

Ma da mu hebem mamu što ću da ga prskam. Već je dobio gaučo i 300 čuda i opet ga pojeli. Prošle godine radio sa sonidom i bilo je dobro.
Kum je lani tako prskao u fazi nicanja, pa opet za par dana i na kraju ga opet presevao. Tako da, gde ga pojedu ide kukuruz.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Зна ли неко, које су алтернативе за ове инсектициде на бази циперметрина и хлорпирифоса?

Овде код мене у околини некако нема ни "Нурел Д" ни "Конзула".
Ципер Д, Цорелле Д , Деспот, Саванур ЕЦ

Коју дозу си ишо са Гаучом ово ко да делује ал не довољно не изврћу се како би требало

Nazad
Vrh