Suncokret 2023

Jel netko sijao postrni od novosadskog instituta, onaj rani?

Prije 2g sam posijao rano i nikad vise.....oko sredine 4mj ispada najbolje

Ja krenuo sa setvom.Temperatura u 14h.
5b539d45c0793a340b76e3010b9fdc56.jpg
26acedb00fdfc7f4be8d49ed8facc9b9.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Mi predsetveno bacamo đubre za sve kulture već godinama u nazad, ne fali ništa u poređenju sa onima koji bacaju kroz sejač ili posle prilikom špartanja.

Sejao suncokret od cetvrtka popodne, lepo ide, vlage ima na pretek. Nisam nesto ni stigao da okinem neku sliku, sve u nekoj zurbi da odradim sto vise do najavljene kise u ponedeljak. Hibridi Le99, Le163 i Lidea Aromatic sve posejano na 24cm. Sutra se nadam da krenem na kukuruz.
f410643e64945c07ab65d7a21f50366a.jpg

Послато са Mi 11T помоћу Тапатока

Može, iako postoji mala šansa da total dospe na klicu semena, ako se prska neposredno pre kiše....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Koja bi bila kolicina totalna dovoljna, sad je mali kori. Ako nema kisa narednih nedelju dana onda ne bi mu skodilo

U dva posta za redom siris dezinformacije, u prvom postu, mozda je to tvoje misljenje na sta nisi postavio akcenat a u drugom pises o maksimalnoj dozi totala od 3 lit/kj???
Gde si to procitao? Prvo ne znas u kojoj kolicini ima korova na parceli a ako bas ima onda moze prskati i sa 5 lit ili i vise po kj bez da i oseti total bilo koje seme ili klica koja je ispod povrsine zemljine kore, bilo da je u pitanju neko posejano seme, bilo da je seme ili klica nekog korova!

3lit puna doza- znači da ne fali. Nigde nepiše da je to maksimalna doza.
A što se totala tiče, čik oprskaj njivu sa totalom kada je klica ispod površine pred samu kišu pa nam javi šta je bilo....?

Poslednja izmena:
Ljudi total deluje na zeleni deo biljke. Tacnije na onaj deo koji vrsi fotosintezu. Koliko puta smo samo prskali soju i suncokret koji su bili na par sati do nicanja pa im nista nije falilo. Cak smi prskali soju koja je izasla ali nije otvorila kotiledone. Ne preporucujem nikome da to radi, ali dok je u zemlji bez problema po bilo kojim uslovima.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

А ја имам искуства да ипак страда ако је велика клица, могуће да је било доста кише. Морало је да се пресева. И тада су сви говорили (и ја) да делује само на оно изнад земље.

3lit puna doza- znači da ne fali. Nigde nepiše da je to maksimalna doza.
A što se totala tiče, čik oprskaj njivu sa totalom kada je klica ispod površine pred samu kišu pa nam javi šta je bilo....?

Ti sad otkrivas plitku vodu! Sta da nista ne fali??? Nema sta da fali, vec pisano i provereno desetine puta, da ne kazem sigurno vise od 100 puta, sve ispod zemlje sto nema dodira dirktno sa totalom je bez ikakvih posledica!

Nazad
Vrh