Suncokret 2022

A vidiš, kod mene suncokret nikad čistiji... I ako su express hibridi, išao sam dubinsko, pa ipak popravio sa flupisorom I gringom, tek po koji ponik da se suzbije, sa malo manjom dozom.. Al ubi me samorast suncokreta...
Dok je u kukuruzu skroz druga situacija...
I kod mene su express hibridi, i spricano s expresom......ali sam izostavio spricanje posljje sjetve,sto vise necu nikada napraviti
 
Nije to to, što manje hemije bolje za gajenu biljku.
Drugo, daleko bolje se suncokret razvija kada je stalno u čistom....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Smatram da svako ko se bavi poljoprivredom duži niz godina zna gde šta može a šta ne može da seje.Takođe smatram da većina poljoprivrednika zna kada treba da dejstvuje određenim hemijskim sredstvima a bez ikakve veze sa strukom već samo sa sopstvenim iskustvom.Bilo je godina kada je soja rodila lepo i imala još lepšu cenu pa sledeće sezone većini zinulo **greška i sejali soju gde je ko stigao a iskustvo nula pa se njive otele, džungla i sve po redu a prinos nula ili toliki da nema ekonomske opravdanosti.Tako je koliko vidim i ove godine sa suncokretom, ima parcela koje ni Viballa nije spasila.
 
Nije to to, što manje hemije bolje za gajenu biljku.
Drugo, daleko bolje se suncokret razvija kada je stalno u čistom....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Da, i jos kad se oprska prije nicanja, biljka neboluje,ipak herbicid malo zaustavi razvoj.....rekli su, express odnosi sve,al nije ni blizu tako.....sve je odnio kultivator nakon ekspresa,pa zamjena motika zagrtacima,pa ono sto je ostalo uz suncpkret je pokrila zemlja zagrtanjem......i tu sam se uspio izvuci
 
Rupe traktora i prskalice za topling sam povezao tako da u transportu bure naginje kabini,a u radu stoji vertikalno. Danas je izuzetak zbog visine suncokreta inace je nize drzim u radu.
 
Dosta mu je od mene za ovu godinu. Subaru. Sledeci ulazak sa kombajnom. Ove godine 5 prskanja. Da ga bar plate 120 dinara.
44e7f75f776e2caf0635c7d14962bfea.jpg
efb610253514f77c62896fe8e229ccd6.jpg
a1135b2acd99822e56973a3ce0cfaeab.jpg


Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
 
Pozdrav kolege. Mislio sam postrno sejati suncokret po zitu, vidim da ce cvrknuti rano. Imam 2h na kojem je prosle godine bio takodje suncokret a pre toga nikada. Tanjirano je za psenicu po skidanju. Da li je ok da po toj parceli posejem postrno suncokret, orao bih strnjiku?
 
Nisam prskao sa fungicidom, sejem prvi put suncokret, a čekam da vidim ove vaše oglede, pa ako budem živ iduće godine i kažete da ima pozitivnog efekta, alaliću i ja koju crvenu za to.
 
Nazad
Vrh