Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je normalno da prvi dan posle vibale i suncokret malo klone?
Sinoc sam prskao, danas otisao i vidim da se i on povio pored ambrozije i ostalih korova.
Neko kaze da je to u redu, da odem za dan, dva da proverim, neko da nije.
I ja sam se presekao kada sam radio, treci dan je vec bio kao nov :)
Pitao i predstavnika Corteve, kazu skroz je ocekivano ponasanje.

Ns Sumo
18be0e492fe48b16c5c27c91a49c75ff.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Је ли ко користио Селект Супер у сунцокрету и како сте задовољни учинком? Ја сам ишао 1,5л/ха и не свиђа ми се у опште како делује на сирак и мувар.

Verovatno će da zabrane izvoz, otkupe ga po bagatela ceni pa tamo za 2-3 meseca prodaju za duplo novaca.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Oprskao Viballom prosle nedelje suncokret. Suse se korovi lepo, tj uvrcu se, ali se tatula vratila posle pocetnog klonuca. Hoce li uvenuti, ili ce je zaustaviti Viballa, ili ce nastaviti po svome!?

Zagrtali smo lukovno seme a ovaj suncukret (Kondi ) je pored.Ima po malo grickanog ,kao i svake godine .
Po malo grickanog je biklo ali sada baš ima puno grickanog .Najviše do luka ali i sa lenije.U krugu od 300-400 m sve pšenice i uljane repice a nema suncukreta.Druga stvar ,njiva je bila baš čista ,redovno ošpartana ali ....Korovi se vide u redu ,gde je pojeden suncokret tu je korov baš narastao .Jutros sam išao da "motikam" za ladovinom.
Spektar korova ,tatula ,štir ,abutilon ,pepeljuga ....

I ja sam se presekao kada sam radio, treci dan je vec bio kao nov :)
Pitao i predstavnika Corteve, kazu skroz je ocekivano ponasanje.
Prosle godine je puno losiije izgledao poosle prskanja Vibalom. Ove sezone prvo prskanje islo Kvazarom 1.2l po ha, ali nije odradio poso. Nije cak ni suncokret pozutio sto bi bilo normalno. Ostalo cicka i ambrozije, a narocito pepeljuge koja je negde bila do kolena. Vibala ih sravnila sa zemljom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh