Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam bio i ne pisi sto nije istina. Rekao sam i da necu izaci dok se ne definise jedan predstavnik i jasni ciljevi sto se na kraju i uspostavilo kao istina da je svako na svoju vodenicu vukao.
Rekao sam da sam zadovoljan i sa manjom zatadom od ove. Takodje nisam rekao ni da se gadim na ovoliku zaradu. Hvala i prijatno.

Nikad do sad nisam sejao suncokret, ali gledajući ovu godinu (sve ukupno, padavine i prinose i ostale kulture) nije isključeno da ga neću probati iduće godine. Pošto praktično tek učim osnove, recite mi koliki je SRPS kod suncokreta i da li je ove godine možda spušten - (temu o suncokretu sam prethodnih godina samo sporadično čitao)?

9 vlaga, 2 primese. Nije spustan, ali je pre xx godina bio povoljniji. Kad tacno ne znam.
Do sada su barem pincetom vadili sitno seme suncokreta iz tepsije što je propalo kroz sito. To nije išlo u primese.
Ove godine sve što propadne ide u primese, kao kod pšenice, i nema pozitivne bonifikacije. Barem ovde kod nas, na svim otkupnim mestima.Može im se rade kako hoće, nema više nikakve kontrole!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Do sada su barem pincetom vadili sitno seme suncokreta iz tepsije što je propalo kroz sito. To nije išlo u primese.
Ove godine sve što propadne ide u primese, kao kod pšenice, i nema pozitivne bonifikacije. Barem ovde kod nas, na svim otkupnim mestima.Može im se rade kako hoće, nema više nikakve kontrole!

Kod nas su počeli tako da rade ali su se opametili pa su malo normalnije "pipkali"

9 vlaga, 2 primese. Nije spustan, ali je pre xx godina bio povoljniji. Kad tacno ne znam.
Kada je vladao fomopsis primenjivalo se ,ako se ne varam, 11 vlaga i 3 nečistoća .Ovo je bilo interno ,kasnije su samo počeli da primenjuju jus koji je od uvek 9 vlaga ,2 nečistoća.

Nikad do sad nisam sejao suncokret, ali gledajući ovu godinu (sve ukupno, padavine i prinose i ostale kulture) nije isključeno da ga neću probati iduće godine. Pošto praktično tek učim osnove, recite mi koliki je SRPS kod suncokreta i da li je ove godine možda spušten - (temu o suncokretu sam prethodnih godina samo sporadično čitao)?
Predpostavljam da će pola Bačke ,koji su tradicionalno sejali soju ,krenuti tvojim stopama

Ja sam jedinu u selu posejao suncokret (svi su vikali da sam lud i da će mi ptice pojesti sve) u dogovoru sa drugom iz Stepanovićeva da će ići sve u cedenje. Posejao sam 10kj i moje neko mišljenje je da će ove godine suncokret biti najbolja kultura. Oko setve i hemije mi je pomogao kolega Matić,zahvaljujem mu se. Inače sejan polovinom maja,SY experto na 20cm,uradjen Vibalom i jednom ošpartan. Sejan je na 1 klasi zemljišta. Deluje mi još da je zelen,kad prodju ove kiše izmeriću mu vlagu. Javljam kad bude žetva. 🍻

Ja sve razmišljam da neću dogodine posejati ništa suncokreta. Posejem više ječma i pšenice, prodam kao gospodin čovek na zimu kad mi se bude sviđala cena.
Ovako zajebancija na sve strane. Neka seju uljare i tajkuni, pa neka sami sebe j..u sa cenom i svim ostalim.....

2017, 2018 i 2019te nisam sejao suncokret uopšte, posle onog kad je bilo 27 din cena ili tako nešto.... Baš bio razočaran.

Gotovo za ovu godinu a mislim i za naredne . Neka ga seju ovi iz uljarica.
9696c382003345f1b3b445f3f5fcf415.jpg
1c4c773b61d72cae83d1ece76f94da34.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Bogami, naš Super Moderator NA je digao lestvicu na 5 t/ha pa vi sad gledajte ko će to preskočiti. Možda samo ova naša mlađana Topić, a i to je pitanje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh