Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prva godina sa suncokretom pa se tek ucim sta i kako ide.. Koliko mogu najavljene kise od subote da odloze skidanje suncokreta (ako bude 50-60l za 4-5 dana) ?
Ako odnesem rucno ociscen uzorak da izmerim vlagu koliko da racunam da kombajn moze dodati pri skidanju ?

Posle 10 dana na moru....
8c1ca9a2df28b0cc73852e789968e4dd.jpg
8b088ae2448bebb23f45abe22e37632d.jpg

Sumo 2
9dacc9ab40a12131c052b0d5fbf691c6.jpg

Sumo 1

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Prva godina sa suncokretom pa se tek ucim sta i kako ide.. Koliko mogu najavljene kise od subote da odloze skidanje suncokreta (ako bude 50-60l za 4-5 dana) ?
Ako odnesem rucno ociscen uzorak da izmerim vlagu koliko da racunam da kombajn moze dodati pri skidanju ?
Stavu koji sliku. Kiša može da mu napravi haos. Sad mu nikako ne treba.

Krenula žetva u Mačvi, počelo sa 1,3-1,6 t/ha a sad već ide 2,2 t/ha. Dok moj stigne za koji dan, možda se lestvica približi na 3 t/ha.
Vlage su razne, zelena glava mu najviše kvari prosek, a ima je na skoro svakoj njivi, u svim doljama, bude i 12-13.

Juče skinuo LG 50,510,odlučno se pokazao na ovaj stres od godine...3200kg ha.Klijavost mu je bila jedina mana ove godine,sklop nije bio idealan al je hibrid za svaku preporuku,puna glavica kao čep a zrno krupno,padavina i bilo i nije....sve u svemu,zadovoljan.

Juče skinuo LG 50,510,odlučno se pokazao na ovaj stres od godine...3200kg ha.Klijavost mu je bila jedina mana ove godine,sklop nije bio idealan al je hibrid za svaku preporuku,puna glavica kao čep a zrno krupno,padavina i bilo i nije....sve u svemu,zadovoljan.
bilo padavina u kljajicevu vise nego solidno
ovo za hibrid sve ok,ocigledno dobar

Mirno spavaj, nemože kiša ovom suncokretu ništa, štaviše ovde može još i da pomogne, osim ako nebude padala naredna 2 meseca. Ne daj bože nevreme, to je već nešto drugo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Imam i u drugom delu atara gde je tukao led pre 20ak dana, nisam ni isao da ga gledam samo sam bacio pogled sa susednog brda kad sam nesto drugo radio i onako izdaleka deluje i on poprilicno zelen i ako je na brdu.. Komsija je prolazio tamo kaze da ima stete po listu od leda ali nije polomljen..

Milane pa ovaj je kao jed zelen, kod tebe mora da je kiše bilo na pretek. Ovde ima da odvali prinos.

Milane pa ovaj je kao jed zelen, kod tebe mora da je kiše bilo na pretek. Ovde ima da odvali prinos.
Pa ne znam bas nije neki sklop ali sta je tu je, ne znam ni sta da ocekujem posto ga prvi put radim. Kise je bilo vise puta u poslednjih 15ak dana, pre toga led krajem jula ali jako malo kise, pre toga dobra kisa pocetkom jula a pre toga se ne secam kad je padala bio je dosta dug suv period. Ne kazem da smo lose prosli i dalje je to mnogo bolje nego veci deo drzave ali kukuruzi ne izgledaju ni priblizno dobro kao suncokret, moji su sejani sredinom aprila i branje u klipu vec odavno moze da se radi a ima nekih u koje moze i kombajn da udje.. Tu mislim da smo losije prosli mi koji smo ulozili u vestak, oni bez kilograma vestaka se bolje drze..
Sve u svemu, suncokret izgleda dobro u celom ataru i okolini a kukuruzi su mestimicno dobri. Kod tasta 20 km dalje od mene sam sejao kukuruz 20 maja (nisu stigle sadnice voca pa odmara jos jednu godinu) i kod njega ce biti bar duplo bolji rod, dosta vise kise su dobili..

Nije ni blizu tog tvog, lišće mu je uglavnom suvo ali su glave zelene.
Znaci ovde imam 30% vlagu.. To mi i odgovara kosice se kasnije, sad ne znam gde bijem od obaveza..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh