prnjavor3
Član
Jel kasno da se seje suncokret posle 1 maja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel kasno da se seje suncokret posle 1 maja?
Јеси га прскао нечим пре ницања, делује као фитотоксичност?Sta mu se desava pa se ovako uvrce? Ovaj sa slike je Subaro ali isto sam primetio i kod HE144 do duse u malo manjoj meri. Takodje na nekoli komada sam video da ga grickaju mravi..
![]()
Prskan je s-metolahlorom na crno.. A ne znam da li je mene Ogi pitao ali jeste na ovim parcelama isao na kukuruz koji je prskan mezotrionom prosle godine. Imam ga i na psenici pa cu da vidim i tamo stanje ovih dana.. Hoce li se oporaviti ili treba nesto da se radi, ukoliko uopste moze nesto da se uradi?Јеси га прскао нечим пре ницања, делује као фитотоксичност?
Da nije mali sklop mozda.Danas presejana parcela koju su unakazili insekti i ostala žgadija.Ispalo je super, prolaz drljačom i setva, sejao sam na 4 cm u baš mokru zemlju.Išao sam na 18.5 cm a seme dodatno namolao Mesurolom pa ću da vidim šta će biti od svega.
Ako si sejao na 22,6 trebao si da izbacis 63207 po hektaru.Danas prvi put sejao suncukret , seme pionir le99 na 22.6cm, otislo mi je malo vise semena, oko 10 vreca na 15 16 jut, da povecam razmak, ili je to neka normalna potrosnja, rekli su mi vreca na hektar, nikako se ne uklapam..
Video sam informaciju kod madjara,protiv divljači i ptica koriste sumpor.....1 kg/Ha i kažu da radi posao....I kod nas presevali,lepo im kazem da preseju odmah kuruze oni opet suncokret i opet skakavac njam-njam...
Ako može malo opširnije, kako i kada se koristi sumpor i u kom obliku.Video sam informaciju kod madjara,protiv divljači i ptica koriste sumpor.....1 kg/Ha i kažu da radi posao....
Prskan je s-metolahlorom na crno.. A ne znam da li je mene Ogi pitao ali jeste na ovim parcelama isao na kukuruz koji je prskan mezotrionom prosle godine. Imam ga i na psenici pa cu da vidim i tamo stanje ovih dana.. Hoce li se oporaviti ili treba nesto da se radi, ukoliko uopste moze nesto da se uradi?