Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krećemo u novu 2022. godinu sa optimističkim video snimkom u kom ćete videti njivu na kojoj sam najviše zaradio u 2021.. Tu se nalazio Pionir ogled suncokreta, rezultate i opširnije pogledajte u videu... Mehanizacija u videu: New Holland cx 5090 Case Puma 155 & Pronar 672/1 x2 + Zaslaw D737-10 Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!
Da li si sejao nesto od sindzente, koji datum setve je bio tog ogleda i sta je ulozeno od djubriva ?
 
Sybaru je kod mene nosioc proizvodnje. Ekspres hibridi dolaze samo u pricu jer je teofil metil ne deluje zemljisno i nema problema za psenicu ako se seje direktno na suncokret, a to je u planu. Imazonaks je dosta agresivan i deluje zemljisno zato samo ekspres kod mene pije vodu. Inace sklop je vrlo bitan sejao sam na 22,5 ove godine na 21,5...

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
 
Hvala bogu nisam imao problema ali preventivno bolje da se uci na tudjim greskama. Imazomaks kada se radi u suncokretu zna da zajebava psenicu u jesen ako je plitka obrada ili je nema.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
 
Sejao sam prosle godine bakardi pola subaru prinos manje vise slican. A i ekspres sam cepao na nekim parcelama sa gringom 3 puta 20g+30g+30g. I prinos nisam video da je manji. Tako da necu da razmisljam jer je u planu setva psenice bez obrade posle suncokreta.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
 
Tribenuron - metil to sam i hteo da kazem nemoze se ispravi ode mast u propast. Bitno je sta je pisac hteo da kaze a sada naziv, ubila me post.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
 
@Matić lose mi isao srpski jezik, padezi, glagoli itd. Ali sam zato matematiku kidao.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
 
ove godine uz pšenicu i ječam ide suncokret, prošle je bio manji prinos nego inače, al cjena je to kompenzirala i bilo je dobro...... sada samo moram odlučiti koji suncokret posijati i koji se najbolje pokazao..... a kad skinem ječam, ako budu povoljni uvjeti, sumcokret ide i postrno.....
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh