Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislis suncokret pakuju po 150000?А је л' ти први пут да сејеш неки "експрес"? Aко се не ограничиш само на "Синџенту", ја бих могао да дам своју препоруку и за "Пионирову" 99-ку. Изгледа да је стабилно простојан.
Има још једна ствар која може да се постави као питање, посебно ако не сејеш пуносунцокрета - "Синџента" кукуруз пакује по 150 'иљада јединица, што је за 4 ланца, па може да ти се деси да никоме у комшилуку не устреба и онда ти остане за наредну годину.
Ja nikad nisam posejao 4kj sa tom vrecom. Za 3.5 kj ima mozda malo jace...Да, сто педесет хиљада, за четири ланца (ако сејеш на 24 сантима).
Pa i tu se kraducka sto bi rekao cika VeljaНе причај ми за те тачно одмерене кесе - претпрошле године узмем три кесе "Пионира" за 5 и 3/4 ланаца, а уместо да ми остане за фртаљ ланца, 'ладно сам остао кратак за 16-17 врста. ОК, ситно семе, па негде сејалица у'ватила и по два зрна, ал баш за толико мањка није.
To mu dodje onda na 19,5cm setva ako je za 2 haZato sto je 150k zrna ustvari pakovanje za 2 ha. Samo što ljudi to "navlače" na 4 kj...
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Možemo da računamo do sutra.... Ljudi se lepo žale da retko kada može 2 kj od 1 manje kese. A manje kese su uglavnom 70000 zrna.To bi bilo pregusto. Preporuke su 55000-60000 biljaka po ha pa ti racunaj.
Ako uspes da posejes do zadnjeg zrna i da ti masina ne baci nigde po 2 zrna onda je ta računica. Svaka cast na takvoj setvi.....To mu dodje onda na 19,5cm setva ako je za 2 ha