Tamo isključivo mešanac pošto nema kod nas formulacija sa izraženim K. Obavezno osnovno i urea pred setvu-Ja lično idem napamet bez analize 150kg po kj NPK i do 100kg najviše uree.Ne praktikujem suncokret na suncokret uglavnom dvopolje radimo,pšenica -suncokret.Fungicid je po prvi put na svim parcelama korišten prošle godine i nastavljam sa njim.Ima moh prijatelj u testu parcelu gde je 5 g sun-sun.Nema nekih nedostataka za sada.
Ne znam kako bih ti uporedio sa ostalima jel kod nas ama baš niko ne prati da mu suncokrete dože recimo 4 ili 5 godinu.Imamo deo atara gde se isključivo menja pšenica sincokret.
Ja lično sam sa prinosima zadovoljan.
2019 na 19,12 kj plativo 2363,12 kg po kj iziuzetno povoljna godina kod nas za suncokret
2020 na 50,64 kj plativo 1918,22 kg po kj prosečna godina čak bi smeo reči malo lošija generalno.
E sad ,20 g nisam imao od sindžente ništa Samo Subaro na cc 19 kj ostalo je bio mas 97 i mas 92.
Nicanje je bilo katasrofa u najavai najbolja je nikla 90% najlošija je nikla 30% ,kiša je pala posle 2 nedelje tako da nije bilo strašne rzlike u porastu.jedino što sam poslednji u ataru kosio i što je ružno izgledalo ali ni jedan nije bio presuv svi su bili sa vlagom od 9-13%. Imao i jedan defekt na njivi tj sabirna se ljuljala na 3 poluge jedna je pala a mi smo to primetili posle 10 kj.I tu je bio lep gubitak ,kad sam otišao na oranje onda sam video zelene štrafte.
nemam preciznih informacija od ranije od 19 g vodim preciznu evidenciju na dve decimale a površinu po katastru. Nema više ono oko lanca da li je 66 ari ili 51 ar .Kombajn isto plačam po katastru .
No code has to be inserted here.