Da li je neko poredio samo Expres hibride od Syngente,Pionira i ostalih?Vidim da je Nikola Ilić pisao da je imao problema sa bolestima kod Pionira i Maisaduora,ja sam prošle godine imao Sumiko i nije bilo problema sa njim.Ono što sam primetio da Kondi počinje da bude problematičan,izgleda da je vreme za njegovu laganu smenu.Žao mi je što je Dolby izbačen iz njihovog asortimana,za moj teren je bio fantastičan hibrid.Inače sam pristalica isključivo Syngente što se tiče suncokreta,probao sam više puta(3-4) Pionir na istim parcelama i uvek je Syngenta bila dosta bolja.Inače što se tiče cene semena koliko je to Syngenta skuplja od Pionira?30-60 kg merkantilnog suncokreta/kj? To je o meni zanemarljiva razlika u ceni u odnosu na to što Syngenta pruža,govorim za sebe i svoj teren na kom je sejem.Još jedna stvar je veoma bitna:Samo sa Syngentom mogu posejem približno tačnu površinu sa setvenom jedinicom semena i odredjenim brojem zrna u njoj (govorim za suncokret).Na drugom mestu mi je pionir a dno dna su mi lg i causade zato ih i ne spominjem.