Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne, Opera max, to sam nabavio povoljno. Retengo je nekompletan fungicid po meni.Retengo?
A propulse VS pictor VS opera maks?Ne, Opera max, to sam nabavio povoljno. Retengo je nekompletan fungicid po meni.
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Retengo nije regulator rasta.Jeste ali je regulator rasta.
Siguran si?Retengo nije regulator rasta.
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
U kom smislu regulator rasta?...Koliko sam ja upućen, triazoli deluju kao regulatori rasta (ne svi podjednako efikasno). Strobilurini imaju stimulativno delovanje na hlorofil, aktivnost fotosinteze i razmenu gasova biljka-spoljna sredina pa je čine efikasnijom u sušnim periodima. Strobilurin neće smanjiti visinu biljke ako ste mislili na tu vrstu regulacijeRetengo je fungicid sa protektivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem, istovremeno je i regulator rasta suncokreta.
Dobar je suncokret na pšenici , na takvim parcelama sam uvek postizao veće prinose nego na kukuruzištu. Problem u plodoredu jeste šta posejati posle suncokreta... Najpovoljnije je setva strnine.DARKO DREN, pšenica nije najbolji predusev za suncokret. Mnogo je bolje posle pšenice sejati kukuruz a posle kukuruza sucokret. Za divno čudo što je više žetvenih ostataka kukuruza na površini njive suncokret je bolji odnosno bolji mu je sklop. Suncokret je relativno dobar predusev za pšenicu, ali samo đubren suncokret. Ako se suncokret gaji na neđubrenoj zemlji on može biti dobar ali sledećem usevu se crno piše. Eto to su iskustva u mom kraju što se suncokreta tiče u plodoredu u poslednjih 40 godina koliko ja pratim.