Kod mene je zaoran Map i predsetveno 50-60kg Uree po k.j iz razloga što ga niko živ dočekati da sazri kada se pretera sa N a zna i da izđika u visinu pa problem sa skidanjem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam siguran da svi bacaju isto djubriva kao kao u kukuruzu....od koga god da cujem, samo idu ureu i to ne vise od 100kg po kj, plus je seme jeftinije i hemija koju si naveo...pravio sam eksperimente, mesano u jesen 100-120kg/kj 3X16 + urea u prolece isti prinos kao bez osnovnog samo urea pred setvu...cak sam i u prolece bacao kako vecina radi mesano + urea....isti prinos ponovo...pod isti mislim na skoro isti naravno
Djubriva moze 100kg/kj manje da ide, seme je tu negde,hemija takodje tu negde cena, ako se i na kukuruzu i suncokretu radi dubinsko, pa kasnije korektivno.N.A nije baš mali ulog.Kod mene sličan kao na kukuruzu počevši od zaoranog jesenjeg đubriva, uree, semena.Jedino je ušteda u express hemiji.
Najbolje mi se pokazalo posijati bez gnojiva, pa kroz špartač unijeti 150kg po jutru 15ice......i ništa drugo, jer sve preko toga ga dugo održava zelenim, neće sazriti..... To mu je dobra količina, jer ništa nebacam širom, sve u redove.....
A kod kukuruza ide 150kg po jutru 15ice plus 150kg po jutro KANa..... Sve u redove
Ja zatanjiram djubrivo pa kasnije podrivamKoliko podrivanje-razrivanje unese djubrivo u zemlju duboko,otprilke ?.
Kroz špartač unosiš 15-icu???
Summa summarum: сунцокрету треба 70 до 90 кила азота по хектару...