Suncokret 2018

Ista situacija je bila i kod mene. Izgledao je perfektno i napredovao lepo ali prinos od 1460 do 1600 kg po lancu.

Ja sam se tako jesenas zeznuo, cekao sam dosta on se poprilicnio bio osusio, nisam znao kad je pravi momenat za zetvu vlaga bila 7%.
Pionir isto He118 imao bi bar koju kilu vise da sam ga skidao sa 10-11%

Da ja sam prosle god ali prinos nije za hvalu ali nijedan hibrid nije rodio zbog ekstremne suse,ono sto mu ja zameram je sto nije otporan na plamenjacu i da oboli prilikom nicanja i tu nema pomoci takve biljke zaostaju i nedonose rod pa i kad ostvaris sklop to kvari sliku.Nadam se da ce jos neko napisati nesto jer i meni je ostalo 2 kese pa da lakse odlucim dali da sejem njega ili nesto drugo

Dal je sejao neko NS Sumo 2?

Sejao sam prosle godine sumo 2. Ima jako dobar start, ali ga susa nije postedela. Na losijem zemljistu sam imao 1200kg (bolji je bio maisadour 92.CP za oko 300kg/kj - njiva do njive) po jutru, dok na boljem sam imao 2400kg. Ono sto se meni nije svidelo kod suma, je pojava plamenjace. Na krajevima parcele je bilo uocljivije, tj. oko 5 biljaka po redu na 400m. Iz tog razloga ga ove godine necu sejati. Mnogo bolje se vrse od pioneer-a le99, kod kojeg sam imao dobar prinos, ali i dobar rastur.

Sta su poludeli ovi Novosadski hibridi :haha:
DSC_0022.jpg
[/URL][/IMG]
DSC_0020.jpg
[/URL][/IMG]

Sejao sam prosle godine sumo 2. Ima jako dobar start, ali ga susa nije postedela. Na losijem zemljistu sam imao 1200kg (bolji je bio maisadour 92.CP za oko 300kg/kj - njiva do njive) po jutru, dok na boljem sam imao 2400kg. Ono sto se meni nije svidelo kod suma, je pojava plamenjace. Na krajevima parcele je bilo uocljivije, tj. oko 5 biljaka po redu na 400m. Iz tog razloga ga ove godine necu sejati. Mnogo bolje se vrse od pioneer-a le99, kod kojeg sam imao dobar prinos, ali i dobar rastur.
Kazes susa i suncokret ti rodio 2400kg.
Koliko kod vas rodi kad je normalna godina...

Pojavu plamenjace sam primetio i kod komsija koji su kasnije sejali sumo jednostavno je osetljiv i nemoguce je to izbeci .Sumo 1 je drugaciji izgleda sem toga koja je jos razlika izmedju ova dva zna li neko

Nazad
Vrh