Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima sam ga u ogledu prošle godine,krupan I težak..perten je pokazao ht 49,5(znaci imao je dobro naliveno zrno) I super se izvrsava. Ipak je to ogled pa mozda I nije relevantan za komercijalu ali ja sam zadovoljan viđenim.Da li je neko sejao Maisadour MAS 85.SU koji je otporan na tribenuron metil?
LL06 je po ogledima najniži.Ako neko zna,iz iskustva, koji je najnizi ponirov suncokret ?![]()
Ja sam prosle godine sejao suncokret na suncokret. Glavni razlog kasna licitacija i nisam imao volje da bacim Map posto je na jednu godinu, a bez Mapa ili mesanog kukuruza nebi bilo, a tako se i ispostavilo. U tom delu atara kukuruza gotovo da nije bilo, a suncikreta sam imao 1500kg po jutru makar da je bio u monokulturi. Bio bi i bolji prinos da nisam imao puno samorasta jer pulsar nije pipnuo Ekspres hibrid koji je bio prethodne godine. E sad ove godine ista prica kukuruz ce ici na tu oarcelu gde je dve godine bio suncokret. Sta tek tu ocekivati posto kazu da je suncokret los predusev za kukuruz? A tek gde je bio dve godine?Neki dan sam pricao sa drugovima bas na tu temu naime bila je licitacija drzavne zemlje i uzeli su neku zemlju 6 i 7 klase na kojoj je bio suncokret prosle god,oni bi opet tanjirali i sejali suncokret .Posto to nepise ni u jednoj knjizi da je dobro ja im rekao sto neseju prolecni jecam ali su se samo nasmejali navodno rizicno je e sad popo budi covek ko zna mozda i bude prinosa.Takodje isticu da zbog malog uloga ni necekaju velik prinos i da bi bili zadovoljni sa 1000 kg po jutru