Suncokret 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj le 99 je iz Italije.
28a0xkw.jpg
t50r6b.jpg

Drugar mi sejao matermac sofisticiranom novom zveri.Skidaci nisu bili dobro nastelovani i na kraju ispalo oko 43000 zrna po hektaru isejanih.Jako je lepo posejano,u vlagu i na lepoj dubini.Ostavili smo da vidimo kako ce nici pa cemo onda prebrojati i odluciti jeli za ostavljanje ili presevanje.

Prosle godine sa tim sklopom le25 mi je dao oko 3.1-3.2 tone na hektar,ja inace sejem na oko 25-26cm suncokret na slabijoj zemlji,ali pokorica ga je dodatno proredila.Nisam hteo presevati,i na kraju iskreno je bilo dobro,mnogo bolje nego sto sam mislio.

Sta mi predlazete dali da posle setve suncokreta njivu predjem ovim cudom?

Kolega mi iz Kule kaze on je prosle godine 45ha sa takvim valjkom povaljao i nije bilo problema sa nicanjem,a mene plasi njegova tezina da ne zeznem suncokret?Posto je u pitanju proletnje oranje pa da spasim vlagu koliko toliko!

Nece mu biti nista,a i suvo je pa ne moze toliko da se nabije zemlja...

@diklofen
Sta znam malo to biljaka po H,ako nije velika povrsina presej.

Drugar mi sejao matermac sofisticiranom novom zveri.Skidaci nisu bili dobro nastelovani i na kraju ispalo oko 43000 zrna po hektaru isejanih.Jako je lepo posejano,u vlagu i na lepoj dubini.Ostavili smo da vidimo kako ce nici pa cemo onda prebrojati i odluciti jeli za ostavljanje ili presevanje.
Pa to je sklop na 32.5 cm da svaki nikne,
Da je izmedju svih biljaka tacno toliki razmak pa i boze pomozi ali to ce biti sareno jer su skidaci skidali vise nego sto treba .

Da je moj cekao bi da nikne presejao ga i totalom opalio ovaj sto je nikao . sreca pa si rano posejao pa i roku ces komotno presijati.

jbg nepaznja i odmah po dzepu. u poljoprivredi vise nemamo pravo na gresku. takvo vreme doslo

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Danas moj kolega posejao kaze prosle godine mu je bio u rangu i sindjente i kws-a pa je ove godine posejao vise od pola njiva sa njime.

Jeste vama je namenjen bas sam danas bio sa njime na njivi dok je sejao i vidim vrece od NS-a i onda mi je rekao za taj Sumo 2 da ga je prosle godine odusevio i da je ove godine na pola njegovih njiva bas on.

Sacekacemo 10 do 12 dana da vidimo kako to izgleda kad nikne.Posle toga cemo odluciti sta i kako.Ako bude sklop od 43000 ostaje bez bojazni za prinos.

Ljudi, da li mogu Clearfield Plus hibridi da se prskaju sa obicnim Pulsarom? Da li je to neko mozda radio?

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Pojavio se najzad LE 99, proizvedeno u rumuniji :)

Послато са FRD-L09 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh