Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako mislis na moje slike,nije on zelen,to malo na uvratinama samo,u njivi je skoro zreo,tj ima svega par zelenih listova,a glavica i treba da je malo zelena,kad je skroz suva,izadje iz kombajna u komadicima,i to samo povecava svu tu masu koja ide na sitima,umesto da izadje cela,preko slamotresa.A kako kombajn moze da uradi ovako zelen suncokret?
Divim se kombajneru i kombajnu gde su primese kod suncokreta 2%.
Sve se slazem s tim da bi dodao da ga treba raditi sa vlagom 12.... 13 jer nema troskova susenja pa se skida samo vlaga, ali se zato ne izduvava seme koje nije puno.Na suncokretu ko se potrudi da ga ovrsi bez primesa taj ce sigurno dosta i izbaciti vani! Nikad nisam se potrudio da ga ocistim skroz od primesa, bolje se prolazi kad se ne ocisti, a na vagi uvek je bilo razumevanja od strane magacionera pa covek gleda malo i kroz prste! Jel tako @ rale?!
Ovo pricam iskljucivo za suncokret dok ostalo kad vrsim trudim se da namestim kombajn da ne bude skoro uopste primesa, narocito soju kad skidamo!
Cisto da te utesim,imao sam i 1,2%......
Nista mu ova kisa nece umanjiti prinos ,mene je isto tako terala sa pola parcele 2014,a prezreo suncokret pa kad sam nastavio kosenje sve isto kao i pre kise.Nisam ga skinuo nikad sa 13% vlage od kad je Jus na 9%
Verovatno ranije, da, kad je bio Jus 11% vlage!
Sad sam se vratio iz Zrenjanina i do puta do tamo vidi se po koja parcela suncokreta koja se crni, nije mi jasno zasto nisu je skinuli pre ove kise! Tamo ce verovatno biti umanjen prinos!
LG suncokret?
Cujem danas da su i Jankovicke skidale i da je dobro podbacio neki prosek oko 1500 kg ,neznam samo koja je sorta,.Da si isao pre 5 dana mislio bi da ce zetva tek za 10 dana poslednja 3-4 dana suncokret bukvalno izgoreo "zre dok ga kosis".. Inace meni ostao jos kondi koji je jos jak..i koji ce najverovatnije imati manji prinos kao i svi kasniji hibridi iako su bolje izgledali od ranijih. Neomu sam skinuo i prinos je od 2150 do 2280 kg/kj, vlaga oko 11
Druže moj ti kanda nisi skoro obilazio atar,ja juče obišao,suncokret na pola atara može da se kosi ima i ugljenisanihNisam ga skinuo nikad sa 13% vlage od kad je Jus na 9%
Verovatno ranije, da, kad je bio Jus 11% vlage!
Sad sam se vratio iz Zrenjanina i do puta do tamo vidi se po koja parcela suncokreta koja se crni, nije mi jasno zasto nisu je skinuli pre ove kise! Tamo ce verovatno biti umanjen prinos!