Suncokret 2016

Nesto mi tamani suncokret ,po par komada u nizu ,sad gledam da ti koji su pojedeni ,a vire iz zemlje ,ponovo krecu ,da li ce od toga biti nesto ili ne ? Drugu godinu tek radim suncokret ,tako da bas i nemam iskustva ..

37f8eb2f26d968aa14c5d64c435f0853.jpg

Druga i oko 950 obrtaja,nemoze brze za sad,juce uradio 8kj pa cemo dalje kad vreme dozvoli posto kisa malo zeza danas......

U kojoj kolicini idete sa Pulsarom po h da se resite palamide i cicka?U upuctvu pise 1,2l po h ali nikad ga nisam koristio pa neznam da li da idem u toj kolicini ili da smanjim ili da povecam?

Da li je neko sejao Syngentin Edenis, kakav je, koliko prinos je dao... Hvala!

Slabo on to resava,oprljice i posle ce se povratiti,za njive gde ima tih trava treba sejati suncokret koji se prska Exspresom.
Odradi posao ako padne dobra kisa posle prskanja.
Ne znam kakve veze ima, ali ja sam njivu koja je bila prljava cickom,palamidom i poponcom zestoko, resio sa 1L/ha ikarusa... oprksao i pozuteli samo vrhovi, i posle 8dana pao pljusak i od trava nista nije ostalo.

To mu dodje 1l po he....ne znam, ali kada dodje vreme vrsidbe ja imam cicka i to bas na delovima gde sam ga prskao kao mali sa Pulsarom...

To mu dodje 1l po he....ne znam, ali kada dodje vreme vrsidbe ja imam cicka i to bas na delovima gde sam ga prskao kao mali sa Pulsarom...
Malo si se preracuno. To mu dodje 0.85l po ha. Trebalo bi da unisti cicak. Jedino ako vec nije velik. Maksimalna preporucena doza od 1.2l po ha ide kad ima palamide i popanca kao i rizomskog sirka kojeg samo zaustavi i mora se ici jos jednom sa nekim herbicidom protiv sirka. Na primer Fuzilejd, Agill ili Pantera.

U pravu si coci, preracunao sam se skontao sam posle par min... :ppozdrav: Slazemo se da treba prskati kad je manji, ali samo kad bi jos nicao u priblizno isto vreme....a ne u razmacima da ga ne mozes uhvatiti, bar ove god...inace, za Goal sam i ja cuo da se koristi kad nikne suncukret, bas cu pitati coveka koji radi to u kraju pa javim...

Nazad
Vrh