Suncokret 2015.g.

Nastupa presevanje suncokreta na strnjistima.Nisam citao vrece,nisu mi rekli da nije tretirano i crvici mrvici odradilu svoje.Na kukuruzistima takodje ima stete ali za sada jako malo.Katastrofa....

Ljudi ja ne znam vidim zalite se da ima malo semena u kesi,kod mene kontra,sitno je dosta,posejao sam sa 13 kesa oko 50 kj.Sejano na razmak 22,4 .Kopao trazio merio sve uredu ali seme slabije ide.....:sta:

Meni je bilo zafalilo semena, pa sam uzeo 1sj, a na kraju mi ostalo preko pole vrece, a ciljao sam da sejem 3,5 kj sa jedinicom semena I po tome sam I izabrao povrsinu njiva.....:svinja:, ode 230e

Kod mene pioneer seme suncokreta bilo tačno u gram,barolo pretekao mislim da ga ima više u vreći,a syngenta zafalila mislim da nema toliko koliko piše na vreći-kradu.

Moj Pionner sejan 11.4. polako pocinje da nice... Juce sam bio u njivi, mozda 10 posto je bilo izaslo, a koju god semenku sam isceprkao, bila je pred izlaskom na povrsinu...

Ja sam posijao 11.4. I prije 3 dana sam gledao, nije ga bilo vani, sijao sam na 3cm, novi su raonici gore, i mjerio sam visinu od raonika do nagaznog tocka ima 3cm.....budem jos danas pogledao, dugo mi je to nicanje za suncokret.....

- - - - - - - - - -

Masine nisu lose, samo treba jako dobro namjestiti skidace da nepovlaci 2 zrna i manje rupe na sjetvenoj ploci....

Ja cu dodati i ovde kao u bc rubrici mogu da hvalim ns doradu singenta nije losa ali ns bolje izgleda manje ljusaka u ovim slucajevima kws nije lose ali pun k..........c stabljika i slicnog a lg 65 onako a 33 krupno i puno ljusaka ova god. ljudi po meni dorada katastrofa za sunc a bome i kuk.sem ovih prvih dvoje koje sam naveo s cim nisam radio ne kudim a i ne hvalim.

Ja sam posijao 11.4. I prije 3 dana sam gledao, nije ga bilo vani, sijao sam na 3cm, novi su raonici gore, i mjerio sam visinu od raonika do nagaznog tocka ima 3cm.....budem jos danas pogledao, dugo mi je to nicanje za suncokret.....

- - - - - - - - - -

Masine nisu lose, samo treba jako dobro namjestiti skidace da nepovlaci 2 zrna i manje rupe na sjetvenoj ploci....
Na betonu si podesio dubinu setve od 3 cm ?

mjerio sam da provjerim da li valja ona skala na sijačici.......a vjerujem da onda i ode 3 cm u zemlju, jer nisam montirao one iza zagrtače kod olta, samo imam nagazne točkove.....pa nenabaca još zemlje gore, dobra je priprema, probao sam bez njih i zatrpa se zrno bez problema, danas opet nisam stigao otići, najvjerojatnije u subotu ću pogledati jel nikao, nadam se da hoće......uf

NPK 3x15 razbacano, sutra UREA i drugi trag drljača+spremač pa u subotu sjetva, ako Bog da. Sije se Euralis i Syngenta suncokreti.

27zxg0.jpg

Imam neke parcele koje su spremljene, ali je iznikla divlja kupina.
Da li je bolje da prodjem jos jednom spremacem, ili da ubacim total, kada prskam na crno. Ili pak nesto drugo za divlju kupinu....

Nazad
Vrh