Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako nastavi ovakvo vreme podbacice suncokter samo tako, i to zbog napada bolesti kojima pogoduje ovo vreme. Kada vremenski uslovi pogoduju soji to suncokter ne voli.Kako je kisno vreme i kakvi su uslovi bili cini mi se da nece da bude nikakvog podbacaja u prinosu suncokreta.Dosta glava sam zasecao i zagledao zrna i bukvalno ni jedno zrno nisam nasao da nije napunjeno.Cak i one sitnije glavice gde obicno u sredini bude prazno sve do jednog je lepo napunjeno.Cini mi se cak i da su zrna krupnija nego obicno ali to je diskutabilno jos jer je izuzetno zelen jos uvek.
To sam primetio i ja, prosle godine prinos je bio dosta dobar ali je sunsokret bio lak (prikolice su manje merile), da li ovo znaci da ce sad bolje meriti videcemo.Kako je kisno vreme i kakvi su uslovi bili cini mi se da nece da bude nikakvog podbacaja u prinosu suncokreta.Dosta glava sam zasecao i zagledao zrna i bukvalno ni jedno zrno nisam nasao da nije napunjeno.Cak i one sitnije glavice gde obicno u sredini bude prazno sve do jednog je lepo napunjeno.Cini mi se cak i da su zrna krupnija nego obicno ali to je diskutabilno jos jer je izuzetno zelen jos uvek.
Kod nas na dve njive polomljen i Barolo i Dragon i Majsadur i Armoni svi izlomljeni jer je naisao tornado,svi stradaliKod ujaka NS FANTAZIJA povaljana do zemlje...kao valjkom. Razlog, previsok porast , izlomile se stabljike na 30 cm od zemlje. Par desetina metara dalje KWS Barolo nema pologa.
To sto je neka prikolica merila vise neka manje zavisi od hibrida.LG hibridi su dosta lagani,npr puna zmajevka meri oko 4500kg,dok isto puna Kondija ili nekog drugog Singentinog hibrida meri i po 5200-5300kg.To sam primetio i ja, prosle godine prinos je bio dosta dobar ali je sunsokret bio lak (prikolice su manje merile), da li ovo znaci da ce sad bolje meriti videcemo.
Koji potez ? Ovo je do autoputa ,jaka je zemlja pa je isterao visoko.