Suncokret 2014

Skupo .Ako sam dobro razumeo kondi ,armoni ...,bez paketa 236 e +PDV.Ove godine paketi će biti veći 10 l gardoprima +2 litre fuzilejda.Cenu sa ovakvim paketom nisam zapamtio ,mislim da je oko 350 e

Cuo sam za tu Fantaziju da je u okolini Vrsca dala oko 3t po k.j e sad da li je istina,ne znam...kazu da je ona i valjda onaj Oskar nova genetika i da su za Vojvodinu odlicni,e sad...najbolje da se javi neko ko ga imao ili bio u kontaktu sa nekim ko ga imao?!

Ja sam dobio seme ns gigant i bilo je 2350kg po kj,a recimo kondi je bio u proseku2400 .Jedino je jaka masa lišća ,palica sve zeleno a zrno nema vlage,ne znam tačno cenu semena ovo sam dobio na probu iz dijamanta ,ako je velika razlika u odnosu singente ja ću deo da sejem ns.

Meni su predstavnici Sindžente, kad je bilo ono predavanje na fakultetu, rekli da će cena bez paketa biti veća za oko 10 eura po vreći, a za pekete nisu ništa spominjali. Ja sam i prošle godine uzeo bez paketa, a uzeo bi i ove, al videćemo dal će biti...

Kod mene je cena kao kod Kiraja,moze bez paketa i cena je oko 260e...Kws Dragon je oko 96e,ja sam porucio bez,tjs malo pre sam se cuo i potvrdio sta uzimam.

Au bogami cena im je i bez paketa velika... Jest da su najbolji, ali ja zastupnik bezobrazan sa cenama...

razlika u ceni syngenta i ns semena je poprilicna,po jutru izadje 3.000din. za te pare moze hemija(djubrivo) da se uzme,prosla godina je bila dobra za sve semenske kuce,suncokret jeftin a seme poskupelo...

Mozda im problem da opsluze sve sa semenom pa hoce malo da nas prorede, samo da se ne preracunaju pa da im opadne za jedno 50% potraznja!
Trazicemo alternativu, ja sam prosle godine posejao LG. prvi put u ogledu sa neomom. Bice ovo naj raznovrsnija godina, pa ce se izkristalisati jos neka dobra semenska kuca.

Da li vredi rizikovati za 1500-3000 dinara po kj za seme ?Mislim da ne vredi.Pre dve godine sam radio probu na dve parcele ,razlika je bila 200 kg /po kj u korist kondija.Drugi hibrid je bio LG 5665. 200 kg suncukreta x neka cena(0,2-0,3 E) ,je više od 3000 dinara.

Poslednja izmena:
Seme kao seme u odnosu na druge komponente nikada nije skupo naročito ako se dobije kvalitet. Jedino stvarno nije potrebno da mi neko uvaljuje hemiju koju ne želim da koristim , ili pak ne u toj količini.
To mu dodje kao Tesna Koža i čuveni Šojić "gvožđe i kafa samo vezano "

Ako sam dobro razumeo ,može da se uzme seme bez hemije.

Mene su pitali i dal hocu zapraseno ili ne,ima i ta solucija....E kod mene je za sad Singenta prava,tako da nemenjam dok oni nesto nezajebu,bio je i Barolo pravi dok ga nisu ujebali,al ok treba probati i ostalo,ja cu videti sa ovim njinim novim dal je cemu.

Nazad
Vrh