Suncokret 2014

Mislim da pcelari vise vole unutra u atar da stave kosnice nego blizu asfalta:sta:.Bar ja takvo iskustvo imam.
Da u pravu ste za unutra samo iz razloga sto je teze zamanuti koju kosnicu.Mnogi su zakukali na povratku pogotovo oni sto ostave po par dana u poljhu.Da ne ispadne da kukumavcim ja nisam imao takvih iskustva bar do sada.Za prinos postavite mreze na par struka da pcela ne moze da pridje pa u zetvi vidite kakva je oplodnja dila.Nema lazi nema prevare.

Ni mi nismo imali losa iskustva sa kradjom(bar do sad) iako ih ostave po mesec dana(mozda obidju 2-3 puta za tih mesec dana).Evo bas nocas ih sele na suncokret kod mene.

Mislim da pcelari vise vole unutra u atar da stave kosnice nego blizu asfalta:sta:.Bar ja takvo iskustvo imam.
Ne znam sto niko ne donosi kosnice u nas kraj,cak i pcelari odavde nose kosnice po Banatu...kod nas ima dosta parcela sa po 10 - 20 Ha u jednom krugu !?
Ne medi svuda kazu iskusniji od mene Jagodinci pretezno idi u okolinu Zrenjanina ,Vrsca ,dok kod nas kazu da ne medi.Prosle godine ja sam za probu sadio nekih desetak ari zaista pored reke za probu i sva moja zapazanja su protiv ovih iskusnijih.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] Armoni

Moja Neoma pocinje da cveta treba joj sunca samo.Cekam i pcele rodjak ima kosnice vec se zali da su gladne :osmeh:

Dreger koliko vidim ti neodustajes od domacih hibrida?Inace suncukret ti je odlican jedino sto se meni nesvidja kod NS-hibrida je sto idu jako u visinu.

- - - - - - - - - -

I da zaboravih te pitati kako si zadovoljan prinosom?

Sejem ga vec nekoliko godina unazad,i neodustajem iz vise razloga.To sto kazes da ide mnogo u visinu pa onako nisam nikad merio al bi trebalo da je od 160-180cm.msm da ima i ovih stranih sto idu toliko u visinu,ja jedino imam zamerku sto malo sporije otpusta vlagu u zetvi od ovih stranih.sto se tice prinosa zavisi od njive do njive ali ja sam zadovoljan.imas tu u temi za proslu godinu a i onu tamo koliko je bilo tacno,da netrazim sad.znam da je jedna parcela prosle godine dala 2500kg po jutru-lancu.kad bi ti rekao sta mu dajem tj.ne dajem ne bi mi verovao .a voleo bi da vidim te strane koliko bi dali s istom agrotehnikom.

dreger, strani hibridi isto daju pa čak i više. Ali prinos zavisi i od drugih faktora, đubrenje i prinos preduseva, obezbeđenost hranivima, itd.

Da,da znam ja to.to sto mozda daju vise platis na samom startu u ceni semena po Ha.ali lepo sam napisao a i ti si dotakao toga od cega zavisi prinos..voleo bih da vidim te strane hibride bez zrna vestaka na kukuruzu kao predusevu (koji takodje nije dobio vestak)da li u tim uslovima mogu da daju toliko ili vise?

Da,da znam ja to.to sto mozda daju vise platis na samom startu u ceni semena po Ha.ali lepo sam napisao a i ti si dotakao toga od cega zavisi prinos..voleo bih da vidim te strane hibride bez zrna vestaka na kukuruzu kao predusevu (koji takodje nije dobio vestak)da li u tim uslovima mogu da daju toliko ili vise?
To je onda neka organska proizvodnja suncokreta? :sta:

Nazad
Vrh