Suncokret 2014

Mislim da je plamenjača ali nisam siguran.Ima li na forumu zaštitara ?Ako se dobro sećam ovakve suncukrete su stariji ljudi zvali "čučavac" Hibrid Kondi ,domaće proizvodnje .

Kondi
img201406131022201.jpg

img201406131022371.jpg

Naoma prskana posle setve.Evo kako izgleda gde je duplirano prskanje,trebalo je presevanje alli me mrzelo.Acetogal +Rezon 1+1 lit./kj + 120litara kise +niska temperatura =
2edqfjl.jpg
,
2edqfjl.jpg
,
tz1pg.jpg

Da nije jaka doza ,inace posle kisovite 2010.dod. mnogi zastitari su se usrali pa su redukovali doze tako da ja i ove god sam prskao actoh.1.5 +terbutilazin 1 l po ha

Ako sam dobro razumeo ,pre nekoliko dana ,jedna parcela suncukreta je prskana od bolesti .Prskano je zbog ovakvog suncukreta.Navodno ,u pitanju je siva trulež a prskan je sa Sver-om.
x27fduovozxf4hayxvo.jpg

Zadnje dve godine suncokretu vise nisam bacao u jesen pod brazdom Map-a vec samo pred setvom 150 Ureje po kj. Rezultat mi se pokazao prilicno dobar sa dobrim prinosima. E sad, verovatno i to sto zadnje dve godine su bile idealne za suncokret.

Po nekom mom skromnom iskustvu koje je vezano za moje zemljiste,najbolje mi se pokazalo kada u jesen zaorem 200kg 151515 ili 161616,i vise nista mu ne dajem.Timnacinom sam imao prosek oko 25 a na nekimparcelama je prinos bio i skoro 3 t po kj.

Kod nas niko od kad se seje suncokret nije ostvario 3 t / kj. Bar nisam nikog cuo. Moj licni rekord je na jednoj manjoj parceli 2.5 t/kj.
Najbolja varijanta je P u jesen i N predsetveno ali ...
Ako treba da biram iznedju P u jesen bez N na prolece onda bolja varijanta mi se pokazala samo N na prolece.

Nazad
Vrh