Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Mislim da je plamenjača ali nisam siguran.Ima li na forumu zaštitara ?Ako se dobro sećam ovakve suncukrete su stariji ljudi zvali "čučavac" Hibrid Kondi ,domaće proizvodnje .
Naoma prskana posle setve.Evo kako izgleda gde je duplirano prskanje,trebalo je presevanje alli me mrzelo.Acetogal +Rezon 1+1 lit./kj + 120litara kise +niska temperatura =
Da nije jaka doza ,inace posle kisovite 2010.dod. mnogi zastitari su se usrali pa su redukovali doze tako da ja i ove god sam prskao actoh.1.5 +terbutilazin 1 l po ha
Ako sam dobro razumeo ,pre nekoliko dana ,jedna parcela suncukreta je prskana od bolesti .Prskano je zbog ovakvog suncukreta.Navodno ,u pitanju je siva trulež a prskan je sa Sver-om.
Zadnje dve godine suncokretu vise nisam bacao u jesen pod brazdom Map-a vec samo pred setvom 150 Ureje po kj. Rezultat mi se pokazao prilicno dobar sa dobrim prinosima. E sad, verovatno i to sto zadnje dve godine su bile idealne za suncokret.
Po nekom mom skromnom iskustvu koje je vezano za moje zemljiste,najbolje mi se pokazalo kada u jesen zaorem 200kg 151515 ili 161616,i vise nista mu ne dajem.Timnacinom sam imao prosek oko 25 a na nekimparcelama je prinos bio i skoro 3 t po kj.
Kod nas niko od kad se seje suncokret nije ostvario 3 t / kj. Bar nisam nikog cuo. Moj licni rekord je na jednoj manjoj parceli 2.5 t/kj.
Najbolja varijanta je P u jesen i N predsetveno ali ...
Ako treba da biram iznedju P u jesen bez N na prolece onda bolja varijanta mi se pokazala samo N na prolece.