A šta bi bilo pametnije uraditi u ovom slučaju- Ove godine sam prskao prvo kukuruz i to namerno (iako je suncokret prvi sejan- 08.04), da bih ostavio sirak da sav izađe pa da ga peglam po propisu sa Fusilade-om. I sve bi išlo po planu, ali 2-3 parcele u kukuruzu nisam mogao zbog vetra da prskam, a nisam hteo 5 puta da se trujem i perem prskalicu, pa su došli i kišni dani..., sve u svemu suncokret je sad visine 50-60cm, prskan je juče. Za 10 dana
najkasnije mogu da ga ošpartam, ali se plašim da neće fusilade odraditi svoje. Još jedan mi je problem, jer iako sam išao sa 150l/ k.j., znam da nisam sve listove sirka isprskao valjano jer je list suncokreta širok, tu tik ispod njega slaba vajda da je stigao herbicid.
E sad pitanje za iskusne: Da li da ga ostavim bez špartanja, ili da ga ošpartam u poslednjem trenutku kad mogu ući u njivu, po mojoj proceni nedelju dana od danas, najkasnije 10 dana? Napomena- sirak je isto izrastao, negde u oazama do 40cm odokativno. Ta jedna njiva (3 k.j.) mi je problem, ostale dve su ok, nit toliko sirka, nit toliko velike, iako je isti dan sejano.
Inače, lepi su vam suncokreti, domaćinski