talianu
Član
DDragane koliko je taj sa slike imao vlage?
Juče smo probali još zreliji( odokativnom metodom) kod šogora imao vlage 16% .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislio sam da ćeš imati veće prinose.Uvek ti je suncokret lepo izgledao.
Moj zakljucak je i videcete da je tako.Lg pravi veoma krupne glave i zrno je dosta krupno kao kod gricka a Syngenta pravi mala zrna koja se brze naliju i ima ih duplo vise po glavi.Kao i kod kukuruza,veliki klipovi sa krupnim zrnom sa 14-16 redi i oni manji,nabijeni sa 22-24 reda...Sitno puni,krupno zauzima vise mesta-manje ga ima i automatski je laksi tako da videcu kada ovrsem tu prvu njivu koliki mi je prosek,ne verujem da ce biti ispod 2000 kg a lako moze da bude oko 2500!Problem je u LG-u koji je dosta laganiji od ostalih sorti,a njega sam imao najvise...juce prepuna zmajevka lg 56.65 4600 kg,a Adagio 5300kg.
Tako da sam u prikolicama imao puno,a na vagi malo....
Zaboravio sam reci da je vlaga juce bila jedva 7%,na svim parcelama.
@Mirmag kada si sejao LG?! I koliko si primesa imao,meni nije vlaga toliki problem vec zelena masa koja ide u primese!Problem je u LG-u koji je dosta laganiji od ostalih sorti,a njega sam imao najvise...juce prepuna zmajevka lg 56.65 4600 kg,a Adagio 5300kg.
Tako da sam u prikolicama imao puno,a na vagi malo....
Zaboravio sam reci da je vlaga juce bila jedva 7%,na svim parcelama.
Definitivno neomaKoji se hibrid suncokreta po vama najbolje pokazao ove godine?Hvala unapred
Oko 9,5 vlaga,sve zavisi od sorti,ovo na slici je LG56.35.DDragane koliko je taj sa slike imao vlage?