Subvencije za tov junadi

Jel se dobija subvencija za žensku telad, tj.utovljene junice predate klanici?

Грло треба да проведе најмање 120 дана код оног ко предаје захтев за подстицај. Из Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју:

Тов јунади

Члан 25.

Подстицаји за тов јунади утврђују се у минималном износу од 10.000 динара по грлу у тову.

Подстицаји из става 1. овог члана остварују се ако је товно грло намењено за производњу меса провело у власништву лица из члана 20. став 1. овог закона најмање 120 дана, након чега је предато кланици или је намењено извозу.

Подстицаји из става 1. овог члана остварују се једанпут за период трајања това.

Мени је најмлађе било старо десет-једанаест месеци. Баш сам скоро причао са једним, он купује женску телад од 15-20 дана, поји, и онда извози у Црну Гору преко неких накупаца. Подносио је захтеве за субвенције иако су мала телад али буду 120 дана код њега. Први пут му је одмах дошла инспекција, али је прошло јер је по закону све чисто.

А сад су хтели да промене услов. У првом нацрту измена Закона, мењао се услов тако да грло буде старо најмање 12 месеци без услова око трајања това код задњег власника. Међутим тај предлог није упућен у Скупштину тако да остаје по старом.

Da li se nesto menjalo u pravilniku za subvencije za tov? Kupac mi poslao dve prijemnice, a na jednoj ima samo 2 grla. Ranije nije moglo manje od 3 da bi dobio subvencije. Trazio sam u zakonu, ali nista nisam nasao.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Da li se nesto menjalo u pravilniku za subvencije za tov? Kupac mi poslao dve prijemnice, a na jednoj ima samo 2 grla. Ranije nije moglo manje od 3 da bi dobio subvencije. Trazio sam u zakonu, ali nista nisam nasao.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
dovoljno je te dve prijamnice da prilozis..

Ja poslao zahtev, e sada zanima me posto bi trebao oko 10 juna utovar da imam, ne verujem da ce stici papiri da konkurisem sada, da li ce mi vaziti sledece godine da konkurisem za njih ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Ja poslao zahtev, e sada zanima me posto bi trebao oko 10 juna utovar da imam, ne verujem da ce stici papiri da konkurisem sada, da li ce mi vaziti sledece godine da konkurisem za njih ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Pratim pitanje,ni meni bas to nije jasno.
A posto je zahtev vec poslat i ako stignu papiri da li se mogu ta grla ubaciti u postojeci zahtev?

Pratim pitanje,ni meni bas to nije jasno.
A posto je zahtev vec poslat i ako stignu papiri da li se mogu ta grla ubaciti u postojeci zahtev?

Пре две године је промењено на глупо правило које, нажалост, није исправљено. За сва грла која су продата у току јавног позива мора да се преда захтев за субвенцију до краја тог позива. Тек се за грла предата након завршетка јавног позива предаје наредне године.

Дакле, ове године мора да се преда за сва грла која су продата до 20. јуна, укључујући и она продата 20. јуна. 🤦‍♂️

Ако сте већ предали захтев за субвенцију, а имате нов утовар, идете на измену захтева и додате податке за нов утовар. Тако може све до краја јавног позива, или док вам захтев није прихваћен (али мислим да се то овде не дешава).

Za jedno grlo sam uneo ,,ručno" ID broj jer ga nema u ponuđenom spisku u e-agraru, sistem je prihvatio e sad dal će da prihvate i prilikom obrade predmeta.
Da li je imao neko takvu situaciju ranije?

Za jedno grlo sam uneo ,,ručno" ID broj jer ga nema u ponuđenom spisku u e-agraru, sistem je prihvatio e sad dal će da prihvate i prilikom obrade predmeta.
Da li je imao neko takvu situaciju ranije?
Da, to su, grla su sva rođena u 2022., verovatno nisu uneli u sistem
Treba da prihvate
I pozivi da budu dva puta godišnje,
Izgubili smo celu kalendarsku godinu od prodaje do poziva za subvenciju

Ja koliko sam primetio nema i ni kod mene gral starija od 24 meseca, pa za njih nisam ni podneo zahtev iako se nalaze u istoj turi na prijemnici.Kod mene su to tri žensak grla starija od dve godine, ostala su sva na broju😁
Da li ona podležu subvencijama? Do sada nisam imao starija grla od dve godine pa ne znam.

Ja u eagrau imam par kom vise, iz 2023 izgleda da su ti bili uginuce, osigurani su bili i odjavljeni redovno,nzm od kuda ta grla u sistemu za podsticaje

Ja koliko sam primetio nema i ni kod mene gral starija od 24 meseca, pa za njih nisam ni podneo zahtev iako se nalaze u istoj turi na prijemnici.Kod mene su to tri žensak grla starija od dve godine, ostala su sva na broju😁
Da li ona podležu subvencijama? Do sada nisam imao starija grla od dve godine pa ne znam.
Unesite grla ručno. ceo broj mindjuse, uključujući i RS. Kao sto je već neko napisao idi na izmeni zahtev… koliko ja znam mogu i zenska i starija od 2 godine.

Nazad
Vrh