Subvencije za mlečno govedarstvo

Racuna se samo brojno stanje u trenutku predaje papira.....
Naravno u njihovu korist.Ko drži krave zna šta se sve može izdešavati ali njih to ne zanima.Da sam ja prodao krave odmah nakon teljenja-Ko normalan prodaje kravu ako nema razloga dobrog (mislim na kantar i prinudno klanje)-Oni nas smatraju retardiranim.
 
Imenjače,oni su tek ovih dana obrađivali zahteve.Pa sa kravom za godinu dana može svašta da se izdešava.Krave se potelile kod mene,telad uredno obeležena.Muška telad su prodata od 2-6 nedelja.Ima sve u papirima.Krave prodate kasnije od toga 2 na prinudno klanje.Jedna nije ostajala steona više od pola godine-non stop je u gonjenju,5 puta osemenjavana.Jedna od boljih kravica.Morao sam da je dam na kantar.Nećiu valjda čekati da se oni smiluju da počnu da rade predmet.Priča se i ako tele ugine i onda nema.Pa ko onda dobija-krava ili tele.Neka im je na čast i nek novac što su mi uzeli bar prebace bolesnoj deci za lečenje,bar da znam da im nije ostao u džepove.
 
Nisu,nisam ni rekao da su bile ali sam morao da ih prodam.Nisam dobro pročitao šta si napisao. izvinjavam se.Danas sam dobio novac.
Ipak mislim da sam oštećen zbog birokratskog tumačenja uredbi koje ne ide u našu korist.
Primer; Ako se krava oteli 10 jula u prethodnoj godini a ti iz ne znam kog razloga je prodaš 10 juna sledeće i ti sad nemaš pravo.Malo tu druže smrdi.
A onome ko ne radi zemlju sleduju subvencije dok onaj koji je radi ( tu istu zemlju) ne sleduje.To je u redu.
 
Danas stiglo rešenje za protekle.

Послато са TA-1032 помоћу Тапатока
 
Sad sam pogledao račun i uplaćene su pare za prvotelke.

Послато са TA-1032 помоћу Тапатока
 
Juce me zvala teta iz maticne sluzbe za podnosenje zahteve za subvencije ,popunili ,poslao i sad ostaje da cekam.
Jel bilo para ili resenja jos kome za prvotelke?
 
Nazad
Vrh