Subvencije za mlečno govedarstvo

nesto mi nije jasno .kako se dobiju pare za ovo. od tele treba tovis junicu da bi imao 40000 ili kako vec


4) подстицаје за квалитетне приплодне товне краве и бикове у износу од 40.000 динара по грлу;
 
.Prvotelke naravno mogu da se predaju zajedno sa kravama do 31.07., ako dobiju HB broj.Manje više to su junice oteljene do 30.06.
A mogu i sve prvotelke i krave, koje iz nekog razloga nisu otišle u prvom roku, (recimo ako kupite kravu od nekoga uvek treba proveriti da li je predata vec za subvencije) da se predaju do 31.01. naredne godine.
Linearne se rade u zavisnosti kad je koja oteljena.Pa naravno dok to svi overe (PSS i fakultet) onda ide u ministarstvo.
Zorane i Petre , verovatno je vaša služba predala na fakultet zahtev za HB brojeve za prvotelke u novembru.
Pa kada im fakultet dodeli Hb broj onda će ići na overu i u ministarstvo.
 
Kao i sto smo navikli jos jedno neispunjeno obecanje od strane ministarstva. Evo kraj januara jos uvek nema resenja,a o isplati da ni ne pricam.
 
Da li ima da je još neko dobio
 
Mi smo u petak dobili samo resenje za krave iz 2019 a za prvotelke ni traga ni glasa iz uprave uvek isti odgovor" predmet je u procesu administrativne obrade"
 
Konacno stiglo resenje za krave,odobreno mi je i za ove koje sam prodao.
Kod mene suprotno.U pitanju su krave za uzgoj telade.Za 8 su mi priznali a za 3 nisu.Sve 3 sam morao da prodam.Sve su kod mene oteljene.Jednu sam morao da prodam za 120E.Baš hvataju svaku slamku.Što onda ne dozvole da podnosimo zahteve tokom cele godine.Ispadamo mi lažovi jer predajemo za krave koje ne postoje.Meni su sad ukrali 60000 i koliko još ima takvih.Prošle godine smo prvo dobili novac pa rešenje a sad obrnuto.
 
Znam sta kazes Zorane,zaista ih ne razumem i njih i te uredbe. Ja sada isto moram prodati kravu kojoj je uradjen carski rez,ne mogu da posaljem jos jer cekam 2 da se otele krajem Maja. Ali to je izgleda namerno smisljen sistem da sto vise bude odbijenih.
 
Znam sta kazes Zorane,zaista ih ne razumem i njih i te uredbe. Ja sada isto moram prodati kravu kojoj je uradjen carski rez,ne mogu da posaljem jos jer cekam 2 da se otele krajem Maja. Ali to je izgleda namerno smisljen sistem da sto vise bude odbijenih.
Potpuno si u pravu.Morao sam 2 da dam na prinudno klanje.Za jednu sam molio veterinara da mi dozvoli da je prodam jer joj morao vaditi krv i dok bi stigli rezultati ona bi uveliko uginula i onda bih još morao da platimVerujte mi,čekali smo skoro do kraja nadajući se boljitku.
Jovice,nisu bile na gazdinstvu kada sam ja predavao papire.ali su to bile krave koje su se potelile u prva 3 meseca a mi smo jula predali zahtev,čekajući da se poteli sve što ima pa da predamo.Jednostavno-hvataju se za sve samo da ne daju.
 
Nazad
Vrh