Subvencije za mlečno govedarstvo

Dosadašnje mere doprinele su samo gašenju mlečnog govedarstva i biće samo gore a bolje ne.
 
  • Like
Reagovanja: siz
Ne gledam tv ali gledam stanje stočnog fonda po selu.Krave se konstantno prodaju i gasi proizvodnja mleka.Niska cena sirovog mleka je još jedan faktor koji doprinosi gašenju proozvodnje.Začarani krug a nadam se da nećemo doći do toga da kravu viđamo u bukvaru i na tetrapaku.
 
Nažalost došli smo u situaciju da nam održivost proizvodnje i profit zavisi od subvencija, što uopšte nije dobro. Male zarade, niska tehnološka opremljenost i produktivnost su veliki problemi i uzrok lošeg stanja u sektoru mlečnog govedarstva. Nema strategije, sve je na ličnom nivou i entuzijazmu, bojim se da ne idu mnogo bolji dani. Mada tražnja za mlekom raste, verovatno će i cena, ali ko misli da se bavi dugoročno proizvodnjom mleka mora da zna da sve svoje troškove i profit mora da upakuje u 0,30e, i to će biti još duuugo vremena tako.
 
Nemaju svi cenu od tih 0,30 evro centi.Znamo svi da je u većini krajeva mnogo niža i kao takva totalno demotivisana.
 
Dali je moguće da još niko nije dobio novac za umatičene krave

Послато са Smartphone 3.1 Lite помоћу Тапатока
 
Mi za neumatičene krave ni ne očekujemo pre marta a predali jula.A i šta će nam novci.Samo da te zaboli glava dok misliš gde da potrošiš.Mi smo ostali i bez premije za 3 kvartal jer taj stručnjak na koga se vodimo nema krave na svom imenu a sa otkupnog mesta nisu reagovali na vreme.Tako mi ostadosmo bez 500E na pravdi boga i niko nije kriv.Pa zar se u mlekari niko nije upitao otkud to mleko.U pitanju je nas 5-oko 500l dnevno.Nikom ništa ne možeš.Drugog otkupljivača nema.Moraš da zabiješ glavu u pesak i da skačemo od sreće kad dobijemo nešto od države a da nas nisu odbili i da skandiramo predsedniku......
 
Nazad
Vrh