Subvencije za mlečno govedarstvo

Jedno pitanje.
Hteo sam da počnem sa matičenjem krava.
Kupio sam jednu umatičenu kravu u novembru.Od onda do sada gospođa što radi u matičnoj službi nikad da dođe da sklopimo ugovor.Ne znam od kuda tolika neodgovornost (zvao sam je bar 5 puta).Da li krava ostaje i dalje umatičena ili se briše sa evidencije.Kome se može žaliti i da li vredi.

Krava ostaje umatičen bez obzira da li dobija subvencije ili ne. U suštini na svakom ćošku se otvaraju nove osnovne odgajivačke organizacije koje se bave tim poslom, probaj neku drugu da kontaktiraš. Verovatno imaju jako puno posla i tvoja jedna krava im dođe kao cimanje a ne kao posao, iskreno. Zato ti je bolje naći nekog ko je na početku, ko ima elana i koga novci nisu još pokvarili. :ppozdrav:

Jedno pitanje.
Hteo sam da počnem sa matičenjem krava.
Kupio sam jednu umatičenu kravu u novembru.Od onda do sada gospođa što radi u matičnoj službi nikad da dođe da sklopimo ugovor.Ne znam od kuda tolika neodgovornost (zvao sam je bar 5 puta).Da li krava ostaje i dalje umatičena ili se briše sa evidencije.Kome se može žaliti i da li vredi.

Jedan odgovor , koliko ti je tesko da odes do te maticne sluzbe , potpises ugovor i predas maticni list . Neceti valjda pasti kruna sa glave

Kod mene za tu jednu ljudima vode papire dzabe dok ne ostvare pravo na subvencije i naplacuju ako hoces pre subvencija 3500 din a ako cekas da pare legnu 4000 din godisnje.Koliko kod vas para uzimaju po grlu?

Kod mene 1500 pre i posle 2000 din . Evo kod mene na primer moj deda maticio jos 90 tih god imao je umaticene npr , evo ne znam tad kako je placao, znam od 2000 pa na ovamo prijavljivane ima priznanice od 2003 god 800 din da ga umaticis i ako nije bio subvencija .

Ja plaćam 230 dinara mesečno po kravi za matičenje. Lakše mi je kad svaki mesec plaćam po malo.

Da li su počeli ponovo da uplaćuju za umatičena grla i imate li neku informaciju o tome , neću da gledam vesti jer koliko god da ih slušam na kraju ne znam šta su hteli da kažu , jedino mi je jasno da je poljoprivreda veoma bitna za Srbiju ,a poljoprivrednici

Prosto mrzim sto zivim u ovoj drzavi i sto sam se zarobio sa svojih 25 god sa 30 grla stoke...posla preko glave a para malo. Jedva nakako skupio 15 umaticenih zbog pravo preceg zakupa i vec mi je receno da ne mogu da dobijem zemlju u svom selu nego ce da me bace ko zna gde na neku slatinu.

Nazad
Vrh