Ma turski harac je bio simbolican za ovaj danasnji,.Ako nista drugo bar si znao da te dere strani drzavljanin,obrezan,sa sve turbanom na glavi.Ovi danasnji reketasi gori su od svih susa,poplava i gradobitnih pojava.Njih jos nekad i izbegnes,ali ovaj olos-nikad!Pa,puni smo i prepuni lezilebovica,koji se uglave u kojekakvoj agenciji i bez kojih,naravno,ti ne mozes da svrsis nikakvu sitnicu a da te oni ne opendrece.Pa koji ce nam moj silni trezori,novopostavljeni savetodavci ako preko njih treba jos kogod da obavi usrane formalnosti.Pitam se,da li uvazeni idioti znaju kakav posao se zavrsava u privatnom sektoru i sa koliko ljudi se koja norma ostvaruje,nebitno koji je resor.Licno sam ukljucen u taj maloumni kapitalisticki sistem i ono sto odradim u svom evropskom radnom vremenu,(sa africkom platom),drzavnicki guzani ni za mesec dana ne ostvare.I sad,takvi kreteni treba svima nama da odredjuju pravila igre u ovom nasem crnackom poslu.Ljudi,ogorcenje je svuda veliko,ne znam samo dokle cemo ovako.Sa ovakvim seljackim radom,bez dana odmora,ziveti bezmalo kao stoka kojoj dirincimo,nece dugo.Bar se nadam.Dosta mi je vise zavlacenja birokratskih sapa u seljacke dzepove.I ti dzepovi su prazni,vecina se i pocepala.Sledeci put kad zavuku sapu mogu prijatno da se iznenade i dohvate nesto sto ne spada u novac.