Subvencije za mlečno govedarstvo

Nesmem kravama ni da kazem da nisu dobile premiju za mleko za prvi kvartal, posto su dozivele veliki stres kad sam im saopstio da onaj sto je grlio njihovu decu ( telad) i obecavao kule i gradove za bolje stocarske dane nije pobedio, ali ako idemo dalje tu smo mi podnecemo jos veci pdv, skuplji euro, skuplji kukuruz i sve ostale inpute koji prate ovo stocarstvo koje je na izdisaju. Jos jednom zamolio bih min Petrovica i novog gosn Nikolica da sednu i vide sta su krave ,tako da nam isplate nase obecane pare. E sad drugi list nemate vi gosn Petrovicu pojma sta je stocarstvo nema odmora 365 dana nema praznika svaki dan u stocarstvu je radan vi to neznate, jer da znate isplatili bi i nama stocarima prvi deo po grlu i prvi kvartal za predatu robu to jest mleko, a vi ste isplatili ratare a nas ko je.. nas kontrolisete sto puta da nismo slucajno prodali koje grlo, a dali kontrolisete i druge grane poljoprivrede? Postavili ste te savetodavce koji sem sto vucu platu nista drugo ni neznaju. Zar vas gosn ministre nije sramota da lazete kako pomazete poljoprivredu sta je bilo sa onom obecanom jeftinom sojinom sacmom , sa obecanjem hektar po grlu , svi ste spregli zajedno da unistite i ovo malo stoke sto je ostalo. Voleo bih gosn Petrovicu da mogu da stupim sa vama u kontakt i kzem vam jos mnostvo stvari u vezi stocarstva.

Pa da su kontrolisali kako i za koju zemlju se isplaćuju pare po hektaru bilo bi sredstava za sve.
I kod nas su neki proizvođači dobili pare za prvotelke IV kv. krajem maja, niko ne zna zašto su toliko čekali da isplate njih par kad je većina dobila do kraja marta, a papiri su bili u redu.
Prošle godine je isplata za subvencije po grlu kod nas išla dosta solidno, videćemo ove godine šta će da bidne.

ја мислим да је Матићу легла у петак, а мени је одмах после у понедељак ујутро

Da li je pocela gde prijava umaticenih grla za subvenciju za 2012 godinu,i koliko vam uzima po grlu maticna sluzba-udruzenje?Pitam iz razloga sto je kod mene ista sluzba pokrenula prijavu za tekucu godinu i podigla naplatu po grlu na 5.000 dinara,za razliku od prosle godine kad su nam uzimali po 2.500 din.Svi inputi u poljoprivredi skacu,pa evo i ova usluga skocila za 100%.Ja se samo nadam da ce nam drzava sada isplatiti po grlu priblizno povecanje.Mi cemo da pljunemo lovu unapred ,a kad ce leci subvencija i da li ce leci videcemo.Pa mi jos vladu ne mozemo da dobijemo.I sad se pitam na osnovu cega mi je naknadu za uslugu uvazeni birokrata podigo,i da li ima jos gde slicnih primera.Seljace goljo,unapredices ti stocarstvo!

код нас је почела пријава одавно, иначе узимају 3500дин/грлу авансно, рок је мислим до 30.06

Ja sam vec pisao da placam 200 dinara po grlu mesecno, a prosle godine sam placao 130 dinara po grlu mesecno.

Ja sam danas bio u matičnoj službi namerno pre nisam hteo da odem 4000 po grlu pito sam ih jeli može na rate nemože kažu uplata ide direkno na njihov račun

Sramota,ne znam sta drugo reci.To nisu maticne sluzbe,vec reketasi.Kako drugacije objasniti ovaj procenat naplate.Strasno me nervira celokupna birokratija.Najvise je najebo onaj ko najvise i radi u ovoj uredjenoj zemlji.Svaku kap znoja i krvi dodatno ti oporezu raznorazne sluzbe i agencije.A dodatno me pogadja sto, po pravilu,u nerazvijenijim regionima sve dodje nekako skuplje no drugde.Dakle,bezobrazluk nema granica.

Danas kad sam ih pito zašto ne uplatimo njima kad država nama kažu ko je lud tada da uplati ja im kažem nemoj dogodine da im matiče krave kažu ko zna dali će dogodine da daju pare i pitao sam ih što su podigli cenu sa 3500 na 4000 hiljade kažu sve je poskupelo baš sramota

Nazad
Vrh