Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Može, ja sam tako radio. Ubacio sam nove ugovore 19.februara i kad sam podneo zahtev parcele su još uvek bile sa žutim trouglom, na proveri. Posle nekoliko dana su prihvaćene.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Naravno da može :)

💬 Zahtev će biti obrađen tek kada parcele pređu proces provere (Verifikacije).
I meni se cini da moze, danas me bas jedan covek zvao da pita da li moze da podnese zahtev tako i rekao sam mu da samo doda biljne kulture na te parcele koje su u procesu verifikacije i da podnese zahtev. Naravno rekao sam mu da proveri pred kraj podnosenja da li u zbiru na kraju ulaze i te parcele..

I meni se cini da moze, danas me bas jedan covek zvao da pita da li moze da podnese zahtev tako i rekao sam mu da samo doda biljne kulture na te parcele koje su u procesu verifikacije i da podnese zahtev. Naravno rekao sam mu da proveri pred kraj podnosenja da li u zbiru na kraju ulaze i te parcele..
To je jedini uslov da se doda biljna kultura i ta parcela automatski upada u ePodsticaji.

Meni dve nedelje nisu verifikovali ličnu kartu zvao sam telefonom kažu budite strpljivi ima mnogo predmeta za verifikaciju.

Ministar je najavio da ce lucerka i detelina kao kulture biti izuzete od pravdanja racunima, a sta je sa zasnovanim livadama (sejanicama), da li i one podpadaju pod ovu kategoriju? I jel ovo uposte izaslao kao pisano pravilo ili se samo o ovome pise u medijima?

Eno izasla opcija da se prijavi parcela bez ugovora , pozivaju da se prijave te parcele , nzm. kako ce one biti dodate , da li ce naknadno biti poziv na njih ili ce se pojaviti na e-agraru u nekom momentu pa izmeniti postojeci poziv onda ?

Posto sam vec podneo zahtev, nije jos prihvacen..da li mogu sada-naknadno da prijavim parcele koje radim ali se ne vode na mene i nemam ugovor o zakupu..Vlasnik je saglasan i nije podneo zahtev za te parcele...
Vidim da ima opcija da izmenim zahtev..,ali ce verovatno ici pod ivim satumom, sto znaci da imam da odlozim isplatu, a potreban je hitno novac za djubrivo

Poslednja izmena:
Posto sam vec podneo zahtev, nije jos prihvacen..da li mogu sada-naknadno da prijavim parcele koje radim ali se ne vode na mene i nemam ugovor o zakupu..Vlasnik je saglasan i nije podneo zahtev za te parcele...
Vidim da ima opcija da izmenim zahtev..,ali ce verovatno ici pod ivim satumom, sto znaci da imam da odlozim isplatu, a potreban je hitno novac za djubrivo
Moj predlog vam je ako su vam pare hitne (Sami ste rekli da su vam potrebne) da ne dirate ništa nego da ostavite ovako pa tek kada dobijete odradite tako.

Ministar rece ovako, ali ako Barbula kaze drugacije, onda nista..😀

Šta im ovo znači: "podsticaji neće biti automatski isplaćeni VLASNICIMA ZEMLJIŠTA za parcele prijavljene bez vlasničkog lista ili ugovorom o zakupu, ukoliko su iste parcele istovremeno prijavljene i od strane VLASNIKA ZEMLJIŠTA" ?

Ситуација од пре пар дана, близу мене земља за издавање, одем питам и ако овако наставим шлог ће ме стрефити.
Издао би земљу али њему све. Рекох, не може, ако хоћете уговор.
Он: Како?
Ја: Па субвенције иду мени, вама аренда.
Он:Али ја плаћам порез на земљу.
Ја: па добијете аренду па платите порез.
Он: онај ко плаћа порез на земљу треба да добије субвенцију. Не може земља да има два власника, то је по њему смисао уговора.
Ја: е па онда наставите да радите и добићете све. Попио сок и на капију.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Кића..Pa😀..Pitaj boga sad..Smatram da novinar nije lepo intrepetiro..Verovatno se misli da nece biti automatski isplaceno onima ( obradioci zemljista) koji podnesu zahtev, dok se ne proveri da li nisu vec vlasnici zemljista prijavili..Maa ludnica!!..A sta ako vlasnik nije jos prijavio, a ima nameru, ti ga preduhitris i ...

Nazad
Vrh