Pa kad nema silne rate da se plate, ostane tu para....Nije mi onda jasno sto tvoje komsije koje rade stotine jutara kukaju da nemaju od cega da zive
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa kad nema silne rate da se plate, ostane tu para....Nije mi onda jasno sto tvoje komsije koje rade stotine jutara kukaju da nemaju od cega da zive
Nova oprema, tu spadaju i novi prikljuci?U biljnoj proizvodnji
18000 din / ha bez dokazivanja ulaganja do kraja marta
Raspisivanje mere do 01.03 2026
Drugi program mera od 17.000 din/ ha se raspisuje u oktobru uz pravdanje računa i za prvu i drugu meru u prevodu vam je potrebno pravdati računima id 01.09.2025 do 01.09.2026
Računi koji se pravdaju i smatraju ulaganjima su
- seme
- mineralno djubrivo
- pesticidi
- rezervni delovi za pogonske mašine priključne mašine kombajni kao i kupovina nove opreme i maziva i ulja
U ulaganje nisu predvidjeni računi za regresirano dizel gorivo
Svi hektari koji ne opravdaju ulaganja mogu da padnu u pasivan status I da im se računa zakonska zatezna kamata za sredtva koja nisu opravdali
To što mnogo rade ne znači da svi i dobro rade, ni agrotehniku ni ekonomiju... znam mnogo negativnih primera iz prakse...Nije mi onda jasno sto tvoje komsije koje rade stotine jutara kukaju da nemaju od cega da zive
Ako bude ovako bice OK, 250kg djubriva po ha je oko 15000, seme je 15 do 20000 i hemija minimum 5000.U biljnoj proizvodnji
18000 din / ha bez dokazivanja ulaganja do kraja marta
Raspisivanje mere do 01.03 2026
Drugi program mera od 17.000 din/ ha se raspisuje u oktobru uz pravdanje računa i za prvu i drugu meru u prevodu vam je potrebno pravdati računima id 01.09.2025 do 01.09.2026
Računi koji se pravdaju i smatraju ulaganjima su
- seme
- mineralno djubrivo
- pesticidi
- rezervni delovi za pogonske mašine priključne mašine kombajni kao i kupovina nove opreme i maziva i ulja
U ulaganje nisu predvidjeni računi za regresirano dizel gorivo
Svi hektari koji ne opravdaju ulaganja mogu da padnu u pasivan status I da im se računa zakonska zatezna kamata za sredtva koja nisu opravdali
Znaci do njih jeTo što mnogo rade ne znači da svi i dobro rade, ni agrotehniku ni ekonomiju... znam mnogo negativnih primera iz prakse...
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Kolega da li si zaposlen??To što mnogo rade ne znači da svi i dobro rade, ni agrotehniku ni ekonomiju... znam mnogo negativnih primera iz prakse...
Jedino da radiš kao što sam video jednom prilikom da čovek baca ciklonom na suncokretište i prelazi tanjiračom i tako ostavlja do žetve, da li nešto radi između, bili su neki tragovi ali ne znam da li prska ili prihranjuje. Tako su ti troškovi oko 200-230 eura ako nemaš svoj kombajn, 1,5 tona ti vraća ulog, možda i najbolje tako raditi.Nije štos da mnogo rodi nego da imaš male troškove proizvodnje...
Toliko ti i rodi koliko si napisao sa takvom agrotehnikom.Jedino da radiš kao što sam video jednom prilikom da čovek baca ciklonom na suncokretište i prelazi tanjiračom i tako ostavlja do žetve, da li nešto radi između, bili su neki tragovi ali ne znam da li prska ili prihranjuje. Tako su ti troškovi oko 200-230 eura ako nemaš svoj kombajn, 1,5 tona ti vraća ulog, možda i najbolje tako raditi.
Nije baš tako.Toliko ti i rodi koliko si napisao sa takvom agrotehnikom.
Potpisujem...Vecina sto ratara sto stocara u mojoj okolini koji su na brzinu dosta povecali povrsinu koju obradjuju, sad ne mogu da tu kolicinu zemlje ispostuju sa rokovima setve kao i samim ulogom po hektru.U tom slucaju opada kvalitet obrade samim tim i zarada po samoj jedinici povrsine.U mom slucaju 3T psenice mi poklapa ulog na 1 hektru psenice na svojoj zemlji.Usluge ne placam imam sve svoje masine.Sve sto rodi preko toga je cista zarada + subvencije za tu zemlju a neki prosek roda je kao i kod kolege Braleta 6-7 t/ha.To što mnogo rade ne znači da svi i dobro rade, ni agrotehniku ni ekonomiju... znam mnogo negativnih primera iz prakse...