Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Ne mogu da podnesem zahtev izbacuje mi da nije popunjeno neko polje
Samo ovo prvo ostaje gde pise tip racuna odaberem fiskalni racun ali nece da popuni polje gde gresim
cffe3af3ed5c5013291fe26392659898.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Ne moraš sve da popunjavaš samo pfr broj i vreme tačno sa računa i onda ispod dole zelena ikonica preuzmi stavke računa ili kako se beć zove klikni na nju i račun ce se popuniti, a da sad sam video trebaš i dole kad izbaci stavke računa da izabereš i sttvenu jedinicu tamo gde se nalaze i ona polja gde je i deklaracija ..

Poslednja izmena:
Ja sam uradio sve i nema nekih problema. Polako citajte i uradite po tome. Tacka 1 odaberete parcele sve koje su registrovane i onda unosite racun, ali izaberete da li je fiskalni ili efaktura. Sve podatke do vremena unesete. Posle ide zelena ikonica za dodavanje i tu prilozite racune. Ali tu morate da birate jer imaju 4 polja. Firme su msl na prva dva a fizicka lica sa fiskalnim su na trecem mestu. Nakacite gde treba i dalje ide sve kao za druge podsticaje. Lako je.

Odradio prijavu za premiju za sertifikovano seme.....samo mi nije jasno,kad pogledate u e-podsticajima u pregledu podnetih zahtava,zahtevani iznos je zbir svih racuna bez PDV-a...to je OK ali zahtevana kolicina je uvek pre bila kolicina hektara u gazdinstvu a sad je broj zrna po fiskalnom racunu???????? KOJA nebuloza!!!!

Ajmo ovako, pošto na eFakturama imam više semena nego što bi trebalo (jer mi naravno nije sva zemlja koju obradjujem upisana u eagrar), da li je greška tražiti refakciju za svo seme koje je na fakturama ili moraju da se isključuju pojedinačne stavke, zbog maksimuma SJ i 17000 po hektaru? I zašto u zbirnom prikazu na kraju ne prikazuje zahtevanu sumu?

Poslednja izmena:
Sa fiskalnim računima je ok. Ali sa fakturom ima problema . Treba da se uploaduje HTML Document ( samo to prepoznaje ) , to sam uspeo ali kad sabere ukupan iznos u dinarima za 1020 kg semenske soje mi sabrao 215 dinara ( trebao je da pomnoži 1020 kg x 215 din = 219.300,00 din ) Podneo sam tako , mada oni će videti na fakturi koji je dodat u PDF formatu.
Ovo je problem koji smo primetili. Ukupan iznos sa fakture ne prepoznaje. Tako da moze da se desi da kasnije pogresno i obrade. Sada, kada je ispravljen, softver trebalo bi izmeniti zahteve.

Ajmo ovako, pošto na eFakturama imam više semena nego što bi trebalo (jer mi naravno nije sva zemlja koju obradjujem upisana u eagrar), da li je greška tražiti refakciju za svo seme koje je na fakturama ili moraju da se isključuju pojedinačne stavke, zbog maksimuma SJ i 17000 po hektaru? I zašto u zbirnom prikazu na kraju ne prikazuje zahtevanu sumu?
evo uradio pre koji minut

ja sam trazio za sve moguce sto imam na racunima(2 racuna----na jednom jecam i psenica na drugom kukuruz)

ne mogu da dobijem sve na kukuruz i jecam jer mi nedostaje nesto povrsine posto mi je tako prijavljeno u e agraru povrsina,nista nisam oduzimao

neka oni isplate onoliko koliko je dozvoljeno

racune imaju cim ukucas pfr broj racuna tako da nema lazi nema prevare

Ja još nisam počela, imam zbirni račun, tj na njemu je i seme suncokreta i seme kukuruza.
Da li je to problem?

Meni nije jasno fiskalni i e faktura? Ja sam u pdv ali imam fiskalni i gotovinski racun uz njega. Racun od semena nije slan preko sefa nego sam dobio fiskalni plus gotovinski. I jel ja idem na opciju fizicka lica ili?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel moze neko da kaze,posto sada nesto citam kao placa se seme cena bez pdv-a itdd...
Evo primera :Recimo imam prijavljen samo 1 hektar pod kukuruzom i imam racun da sam kupio 2 dzakceta semena po 25 000 biljaka ,jedno dzakce placeno 8500 dinara,dva dzakceta 17000 ...
Kolikoo imam pravo na povracaj novca ???
(Molio bi da se striktno odgovori na ovaj primer,a ne na neki drugi da se objasnjava).Hvala

Ja sam uradio sve i nema nekih problema. Polako citajte i uradite po tome. Tacka 1 odaberete parcele sve koje su registrovane i onda unosite racun, ali izaberete da li je fiskalni ili efaktura. Sve podatke do vremena unesete. Posle ide zelena ikonica za dodavanje i tu prilozite racune. Ali tu morate da birate jer imaju 4 polja. Firme su msl na prva dva a fizicka lica sa fiskalnim su na trecem mestu. Nakacite gde treba i dalje ide sve kao za druge podsticaje.
U trecu opciju treba uneti ako ste PG koje nije u PDV (nije obveznik prihoda od samostalne delatnosti), ako ste PG u PDV onda kacite u obveznik prihoda od samostalne delatnosti.

Jel moze neko da kaze,posto sada nesto citam kao placa se seme cena bez pdv-a itdd...
Evo primera :Recimo imam prijavljen samo 1 hektar pod kukuruzom i imam racun da sam kupio 2 dzakceta semena po 25 000 biljaka ,jedno dzakce placeno 8500 dinara,dva dzakceta 17000 ...
Kolikoo imam pravo na povracaj novca ???
(Molio bi da se striktno odgovori na ovaj primer,a ne na neki drugi da se objasnjava).Hvala
Za kukuruz je normativ koji priznaju 75.000, po hektaru. Znaci ako ste sa PDV 25000 platili 17.000 dinara, trebalo bi da dobijete 15.454 dinara povrat.

Meni nije jasno fiskalni i e faktura? Ja sam u pdv ali imam fiskalni i gotovinski racun uz njega. Racun od semena nije slan preko sefa nego sam dobio fiskalni plus gotovinski. I jel ja idem na opciju fizicka lica ili?

Sent from my iPhone using Tapatal
PG obveznik prihoda od samostalne delatnosti mislim da je druga opcija. E faktura je ako Vam prodaju robu iz VP, a fiskalni ako iz MP. Prodalu su Vam iz MP dobro je sto imate fiskalni.

Nazad
Vrh