Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Pa i nije do 17.000. Ima za svaku kulturu koliko max semena može da se pravda...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nisam baš razumeo ovaj pravilnik.. Kakve veze ima max npr 150.000 zrna kukuruz po h, i onaj sa 150.000 i onaj sa 75.000 din isto dobiju 17. 000din po h? Čemu onda max.u e agraru se tačno vidi površina svega posejanog???

Neće moći zbog tog ograničenja suncokret da se opravda do maksimalnih 17k po hektaru ...
Vreća sindzentinog suncokreta 35,200 din od 150,000 zrna, a oni za 2 ha priznaju 140,000 zrna.

Ovo je samo za ratarstvo koliko vidim. Gde je seme povrća, krmnog bilja....

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

U sluzbenom glasniku 44/2025 od 23.05 objavljen je
*PRAVILNIK o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na regres za sertifikovano seme*

Zahtevi za seme ce se priznavati za seme kupljeno posle *01.08.2024* godine i za koje PG poseduje *fiskalni račun/fakturu*.

*Maksimalna količina po hektaru*

Pšenica -250 kg/ha
Ječam 200 kg/ha
Ovas 160 kg/ha
Tritikale 250 kg/ha
Kukuruz 75.000 (3 SJ/ha)
Soja 110 kg/ha
Suncokret 70.000 (1SJ/ha)
Uljana repica 3,5 kg/ha
Šećerna repa 1,3 SJ/ha

_Uskoro se očekuje objavljivanje javnog poziva._

Uroš Davidović

"Poštovani , poljoprivrednici u emisiji Dobra zemlja 25. maja će biti obajvljene NOVE informacije o dramatičnim promenama koje očekuju naše poljoprivrednike do KRAJA OVE GODINE i sasvim izvesno 2026. godine. PROMENE ĆE BITI VELIKE - mi se nećemo upuštati u komentarisanje, kao i nikad, ALI NA NAMA JE DA PRENESEMO šta i kako će se dešavati. Bilo bi dobro da sutra odgledate emisiju u 08 00 na AgroTV-u ..."

skomplikovali kao i obicno,napravili nauku..sad po ovom ispada da smo trebali kupovati najskuplje seme...da bi dobio sto veci regres..i kako ces to izracunavati..na jednom racunu imam visak poveci od potrebnog,sad ima kukuruz i jeftiniji i skuplji na istom racunu,i koji ce mi racunati...trebali su da objave pravilnik ranije..da znamo na koji iznos da kucamo na racun i sta nam je bolje da kupimo...

Ja opet ne razumem, uzeo sam sunc za nešto preko 6 kj.2 vreće od po 150.000 zrna. Potrošio sam nešto preko 1.5 vreće. Zar ne gledaju da sam ispunio kvotu za tu površinu. Tj 3h x17. 000 din. I kukuruz sam uzeo više. Ostalo viška Imam račune i tačno se zna površina jednog i drugog. Prosta matematika.. Šta izmišljaju bez veze

Isto su uradili i za kredite subvencionisane. Navodno racuni za seme i vestak vaze od 1. 05 2025 godine. I sta sad mi koji smo uzeli seme i vestak u martu ili aprilu? Nemamo pravo na kredit. A mali procenat je onih koji uzimaju seme u maju

Sent from my iPhone using Tapatalk

Primer,imam kukuruza 14 ha u eagraru upisano a kupio 15 vreca dkc od 80000 zrna po vreci.jer sam presejavao

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Zasto nismo prihvatili onih direktnih davanja 10.o00 koji su bili jednostavni i legla bi vec lova na racun nego hteli smo komplikovanije eto nam sada.
I mi koji sejemo suncokret ako izvucemo 14000din pitanje je
Tako nam i treba, kad smo hteli sto vise

A to popunjavanje zahteva sve i dalje ide preko aplikacije eagrara ?
Nisu valjda izmislili da mora da se ide po nekim salterima i kancelarijama ?

eto sad izgleda nije ni dobro sto ce nam davati lovu za kukuruz,suncokret i repicu sto svakako moras kupit

ziveo u subotici,sapcu,kraljevu,kikindi,bajsi itd itd

sad ni to nije dobro sto ce se to izgleda dobit

cudan narod do bola

ne razumem sta je sad vama problem

ako imate viska semena sto vam je ostalo i stoji vam trenutno u supi neiskoristen,sad je problem sto necete dobiti pare za to ili...???

pa koliko ljudi nije ni kupilo psenicu,jecam jesenas vec sejalo tavanusu? sta oni da kazu

koliko njih nece kukuruz moci da naplate jer imaju viska semena od prosle pa ove nisu ni kupovali max kolicinu koliko imaju u e agraru na primer

@Maxa
znaci bolje 10k po h odma nego 14k po h sa pravdanjem racuna za suncokret?

sporazum lepo pise DO 17 000 hiljada

Nazad
Vrh