Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Zasto bi onaj koji seje semensku i onaj koji seje tavanusu dobili isto?? Zar nije bolje da prodas onu psenicu koju si planirao da ostavis za seme, a da kupis semensku i dobijes povracaj 17000??
Ako bi prodao psenicu koju sam ostavio za setvu(300kg*21=6.300 sa doradom neka bude 10.000din) i kupio semensku (250kg×65=16.250) ne bi imao dovoljno, i da se kupi sve semenska psenica samo radi subvencija to je isto rizik jer mozda budu pare, a mozda i ne budu

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Zasto bi onaj koji seje semensku i onaj koji seje tavanusu dobili isto?? Zar nije bolje da prodas onu psenicu koju si planirao da ostavis za seme, a da kupis semensku i dobijes povracaj 17000??
A ko je rekao da ce svi dobijati 17.000din ponha? To je samo cifra do kraja tesko da ce neko dobiti i na najskuplji dekalb da ostvati ti 17.000
Ljudi moji, teska je ova muljaza sa ovih 17.000din do kraja bice prosek svima na 12.000po i koliko njih nece da se uklapa sa racunima po gazdinstvima

Ako bi prodao psenicu koju sam ostavio za setvu(300kg*21=6.300 sa doradom neka bude 10.000din) i kupio semensku (250kg×65=16.250) ne bi imao dovoljno, i da se kupi sve semenska psenica samo radi subvencija to je isto rizik jer mozda budu pare, a mozda i ne budu

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
Semenske 200-230 kg/ha.Sem ako sejes u novembru ...

Jedino mi se ne sviđa norma za pšenicu 250kg, fabrika kaže tako ali 250kg nije dovoljno. Ne bokori se pšenica poslednjih godina kako treba i potrebno je podići normu. Ja sam ove godine sejao 300kg i tek sada mi izgleda zadovoljavajuće tj. ne vidi se zemlja kada stojim u njivi, prethodnih godina sa manjom normom to nije moglo ali sam imao skroz pristojne prinose. Videću ove godine kakav će prinos biti sa većom setvenom normom.

Jedino mi se ne sviđa norma za pšenicu 250kg, fabrika kaže tako ali 250kg nije dovoljno. Ne bokori se pšenica poslednjih godina kako treba i potrebno je podići normu. Ja sam ove godine sejao 300kg i tek sada mi izgleda zadovoljavajuće tj. ne vidi se zemlja kada stojim u njivi, prethodnih godina sa manjom normom to nije moglo ali sam imao skroz pristojne prinose. Videću ove godine kakav će prinos biti sa većom setvenom normom.
Ja ove godine nisam video loše žito u ataru. Samo dobra i još bolja....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

ovo se slazem

takodje sam povecao normu jesenas u setvi

doduse uticala je predhodnih godina i susa na to slabo bokorenje,bar moja neka predpostavka

Koliko god da se dobije dobro je, bolje išta nego ništa, kako smo se borili dobro će se i dobiti, hteli smo tako, podnesi zahtev i uzmi šta te sleduje i kraj priče, svima ugoditi se nemože, nek bude u proseku i 10-12000 po ha super samo nek isplate, selu kolača niko nije namesio, kako nismo ovako bili ažurni kad se protestvovalo i borilo za subvencije, najlakše sedeti i kuckati i kritikovati što nije vako ili nako, sramota, ništa nama netreba dati, uf ebem vi sisu.

ovo se slazem

takodje sam povecao normu jesenas u setvi

doduse uticala je predhodnih godina i susa na to slabo bokorenje,bar moja neka predpostavka
Nisam stručan, ne znam da li je suša ili hladnoća u vreme bokorenja. I ove godine je u vreme bokorenja bilo hladno (ne znam da li to utiče) i nije se dobro bokorila ali izgleda odlično. Mada svi sa kojima sam u kontaktu su povećali normu, niko više ne seje 250kg, od 260 pa na više.

A ko je rekao da ce svi dobijati 17.000din ponha? To je samo cifra do kraja tesko da ce neko dobiti i na najskuplji dekalb da ostvati ti 17.000
Ljudi moji, teska je ova muljaza sa ovih 17.000din do kraja bice prosek svima na 12.000po i koliko njih nece da se uklapa sa racunima po gazdinstvima
Opet ne kapiram o kakvom vi dobijanju pricate, ko ce dobiti vise a ko manje, ako to bude ispalo kako treba svi ce dobiti isto, besplatno seme i nista vise

A pogledaj tek ovas 160kg po ha , ja sejao Attaro preporuka 225kg/ha ,ja isao oko 250 kg /ha ..

Cekajte, sta se pravdaju broj kesa po ha/kg ili cifra od 17000 po ha, stabue bitnije kg ili cifra na fiskalnom?

Nazad
Vrh