Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

e pa sad ko nije kupio taj nek se cese

ko mu kriv

bilo je prica ko ih j....,nece oni dati to i ostalo

bolja je tavanusa od semenske

sad ce mozda platit komplet kukuruz i gotovo sav suncokret i vidim nevolja velika

o semenu repice da ne pricamo ili secerne repe

kandar su tu neki drugi problemi a ne ovo sto se pise

prosto i jednostavno-ne uzimas u arendu i resena stvar

a ko daje i te pare zakupodavcu znaci da mulja nesto i te pare nisu iz poljoprivrede vec pokriva nesto drugo

Ajde samo neko neka objasni. Ovde pise npr za psenicu MAX 250 kg/ha. Ok i imam npr racun na kom pise da sam kupio toliko semena i platio ga npr 62 din. Sto bi izaslo 15.500 din. Jel to onda znaci da se dobije ovoliko a ne 17.000? Jer ovo je max iznos do koliko oni placaju.

Ajde samo neko neka objasni. Ovde pise npr za psenicu MAX 250 kg/ha. Ok i imam npr racun na kom pise da sam kupio toliko semena i platio ga npr 62 din. Sto bi izaslo 15.500 din. Jel to onda znaci da se dobije ovoliko a ne 17.000? Jer ovo je max iznos do koliko oni placaju.

a gde je tu uopste problem?

to sto ces dobiti pare za kupljeno seme,to je problem???

Lule28 ovaj tvoj odgovor mi lici na ono: kad pitaju dobrk a kako hoces a ovaj odgovori e sad necu ni kako ja hocu.

Lule28 ovaj tvoj odgovor mi lici na ono: kad pitaju dobrk a kako hoces a ovaj odgovori e sad necu ni kako ja hocu.

pa kako u poljoprivredi mozes da iskoristis svako zrno?

moras imati ili viska ili manjka kada sejes

dakle ili si kupio vise nego sto treba ili manje
a gde je tu uopste problem?

to sto ces dobiti pare za kupljeno seme,to je problem???
sta ovde nije jasno u postavljenom pitanju

Lule28 aj odgovori na moje pitanje konkretno. Uopste je nebitno da li je ostalo ili nije semena.
pa ti si u svojoj glavi ocigledno zacrtao da si trebao da dobijes 17k po hektaru a ne da dobijes pare za kupljeno seme i to BILO KOJE KULTURE

tebi je ocigledno problem jer ne ispunjavas kvotu do 17hiljada pa si u manjku,drugom je problem sto je presejavao pa je kupio 2 puta,trecem je problem jer nece dati za sav suncokret i nedostajace nesto malo da se poklopi svih 17k dianra(ako sam dobro skontao pisanje nekih clanova) i tako dalje i tako dalje

opet kazem cudan narod do bola

Sejes svoju soju kao i psenicu “sa tavana” dobijes 10.000din i nemas kome sta da pravdas i dobijes za celu povrsinu i sto se tice suncokreta ne treba da juris najskuplji suncokret da bih ti pokrio subvencije.
I sad reci da nije dobro😹
zasto bi se trovao i tretirao,placao selektor,zauzimao prikolice,magacin itd itd

a tu istu psenicu koju ostavis da selektiras prodao i kupio seme a za to kupljeno seme dobijes pare nazad

de mi ovo objasni sta ovde nije jasno

Barbula ne radi se o tome. Ja pitam zbog njihovog pravilnika. Oni su odredili maximume. Po ovome znaci da niko ne dobija svih 17000. Znam i da u pravilniku su stavili DO tog iznosa. Dakle svako ko je platio npr psenicu preko 68 din taj ce ostvariti i max.

Sejes svoju soju kao i psenicu “sa tavana” dobijes 10.000din i nemas kome sta da pravdas i dobijes za celu povrsinu i sto se tice suncokreta ne treba da juris najskuplji suncokret da bih ti pokrio subvencije.
I sad reci da nije dobro😹
Zasto bi onaj koji seje semensku i onaj koji seje tavanusu dobili isto?? Zar nije bolje da prodas onu psenicu koju si planirao da ostavis za seme, a da kupis semensku i dobijes povracaj 17000??

Nazad
Vrh