Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Ako vecina poljoprivrednika ima isti problem jel onda problem do tih poljoprivrednika, ili do necega drugog?
Ne znam, samo pitam ?
Da menjam svi posao onda, ili nesto drugo?
Samo pitam.
Ako mene pitas kad ne budem mogao da zaradim od onoga sa cime se bavim sigurno cu menjati posao ne bitno dal pricamo o poljoprivredi ili o nekom drugom poslu
A sta ces ti da radis to moras sam odluciti...

Susa, mraz ,grad svakoga od nas isto muci al to mora da se ukakulise u proizvodnju godine su sve ekstremnije i mi moramo da se prilagodjavamo...

Nisam rekao da subvencije ne znace vec da se na njih ne treba oslanjati...
ovo je toliko ne tacna tvrdnja da nisi uopste svestan sta si napisao

razlika izmedju suse i nedovodljno padavina je ogromna

jedva 2t po jutru ili 4,5 ili 5 tona po jutru po ceni od samo 20din neka je pa racunaj

pomnozi to sa samo 50 jutara pa vidi razliku

Bogami meni znace subvencije mozemo da se lazemo i da pricamo svasta svima znace
Ovo nije istina, zato sto znam koliko malo ljudi je bilo ukljuceno u borbi za te subvencije! Ti ociglrdno nisi ni znao da je postojala neka borba? To se da zakljuciti iz ovog posta. Da su vam bile potrebne ove subvencije verovatno bi cela srbija ustala? Ali nije, manje od 1000ljudi je bilo ukljuceno.

I ovo što daju, jednog dana će da stane, bilo je i pre možda 15godina 100evra po hektaru a to je bila daleko vrednija para nego sada. Ono što je tragedija je što je cena naših proizvoda na nivou od pre 15 i 20 godina i to nikakvih 18000 po hektaru ne mogu da nadoknade. Svi mi radimo da bi od toga živeli, sam život je daleko skuplji nego ranije, nije poenta da pokriješ samo ulaganje. Problem je što od te zarade trebaš da živiš, da izdržavaš porodicu a to od poljoprivrede teško da može. Mi sa 10 i manje hektara, možemo slobodno da batalimo jer tu nema nikakve perspektive a ljudi koji su ozbiljni igrači, oni svakako imaju neku računicu. Svi ljudi vole pare, ko bi se odrekao subvencija tek tako ali uvek je bolje dobiti dobru cenu proizvoda nego socijalnu pomoć. Ako kukuruz slučajno dobro rodi, neće ih biti sramota ni 10dinara da ponude. Kod nas je sve moguće.

A ko bi cekao da prezivi od 10 hektara ratarstva bas i nije sam

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
To si u pravu brate, ja imam poljoprivredno gazdinstvo na severu Kosova i Metohije, proizvodim luk, krompir , kupus , papriku, zemlja rodna , ranije smo ziveli dobro od toga jer smo mogli do raske da oteramo robu i prodamo, sad niti mozemo za rasku a i ovde kod nas radnje ne smeju da uzimaju kolicine juri ih kurtijeva inspekcija. Poljoprivredne masine ne mozemo da konkurisemo jer sve to ide preko kancelarije za kim i na kasicicu. Stoku ne mozemo da registrujemo jer nema veterinarskih stanica po srpskom sistemu, pcele isto nista ne mozemo da konkurisemo. Imam 105 kosnica nista ne koristim. Gorivo najblize u rasku nisova pumpa ali na administrativnom prelazu kurtijeva policija neda da prenesemo 20 l u kanisterima i muka ziva. Tako da znate drage kolege da je kod nas mnogo gore nego u centralnoj Srbiji. Ipard mere takodje ne vaze za nas ovamo.

To si u pravu brate, ja imam poljoprivredno gazdinstvo na severu Kosova i Metohije, proizvodim luk, krompir , kupus , papriku, zemlja rodna , ranije smo ziveli dobro od toga jer smo mogli do raske da oteramo robu i prodamo, sad niti mozemo za rasku a i ovde kod nas radnje ne smeju da uzimaju kolicine juri ih kurtijeva inspekcija. Poljoprivredne masine ne mozemo da konkurisemo jer sve to ide preko kancelarije za kim i na kasicicu. Stoku ne mozemo da registrujemo jer nema veterinarskih stanica po srpskom sistemu, pcele isto nista ne mozemo da konkurisemo. Imam 105 kosnica nista ne koristim. Gorivo najblize u rasku nisova pumpa ali na administrativnom prelazu kurtijeva policija neda da prenesemo 20 l u kanisterima i muka ziva. Tako da znate drage kolege da je kod nas mnogo gore nego u centralnoj Srbiji. Ipard mere takodje ne vaze za nas ovamo.
Pa ipak ste vi druga država ako se ne varam.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ovo nije istina, zato sto znam koliko malo ljudi je bilo ukljuceno u borbi za te subvencije! Ti ociglrdno nisi ni znao da je postojala neka borba? To se da zakljuciti iz ovog posta. Da su vam bile potrebne ove subvencije verovatno bi cela srbija ustala? Ali nije, manje od 1000ljudi je bilo ukljuceno.
Ovo vredi procitati 2 puta.

Kad procitate i razumete onda se ponovo zapitajte da li su vam stvarno toliko potrebne subvencije.

Ako jesu, onda se zapitajte gde ste bili kad je bila borba za njih.

Zar je tolika kriza da se cekaju subvencije ko ozeblo sunce,isplatice se svima jel toliko vazno dal danas ili za 15 dana.
Ili se subvencije ulazu u neke druge stvari?
Moje razmišljanj je da onaj ko ne moze da odrzi proizvodnju i da zaradi od nje bez subvencija treba dobro da razmisli zasto je to tako pa da nesto promeni u proizvodnji ili da odustane od nje

Imam utisak da ovih 18k najviše znače ratarima, nama voćarima baš malo, a povrtarima baš ništa. Imam drugara koji radi povrće na 2ha, 1ha je pod plastenicma. Ozbiljan posao, sve ručni rad što bi se reklo, a ozbiljna i lova. I sada, kad će mu leći 300 evra, znaš kolko ga boli ona stvar. Njega mrzi čak i da klikće za te podsticaje, uradi to uvek pred kraj roka. Kao, aj baš da ne propadne. Prosto neto ostatak po ha je najmanji u ratarstvu, a nemerljivo veći u povrtarstvu. Meni takođe znači baš malo. Meni legne oko 2k evra otprilike. Meni je ove godine, po mojoj proceni, propalo od mraza oko 5 vagona robe (do sada, a najavljuju se novi mrazevi za neki dan). I sad, znači li mi nešto 2 hiljade evra? Pa znači, al i ne znači. Ne krpi me ništa. Nemam kredite, ne dugujem porez, struju, kladionicama, zelenašima...
Opet ratar koji radi mnogo hektara, a par godina mu ostaje minimalno po hektaru, a ima i rate kredita, njemu znaci 10-15k evra. Na žalost. Eto, to je neko moje viđenje.
A opet, ovi dripci, ako su rekli 1.4. svi isplaćeni - ISPLATITE LOPOVI, majku vam јebem!

Pa ipak ste vi druga država ako se ne varam.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nije lepo da čoveku staješ na muku, jbg...

Nazad
Vrh