Jeftinija ulaganja.Ne, nego je bila mnogo veća zarada po hektaru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jeftinija ulaganja.Ne, nego je bila mnogo veća zarada po hektaru.
Evo dajem mojih 5 hektara za njegovih 100 pa nek on uživa a ja ću da se patim.Zato i jesu subvencije za velike proizvodjace koji ulazu puno u poljop i rizikuju puno i koji se bave profesionalno sa poljop.
Pa koliko ja kapiram, subvencije za to i služe da bi se držala niža cena merkantile, odnosno da gradjanima bude jeftinija hrana ili grešim ?Ja bih se odmah odrekao subvencija u zamenu da cena merkantile prati cenu repromaterijala.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ne grešiš, da bude jeftinija hrana a mi da motamo kablove. Bez subvencije bi trebalo kukuruz da bude u žetvi bar 30 dinara a sada 40 i mi bi imali bar 600+ evradi po hektaru više a ovako imamo potencijalnih 340 i moramo da budemo informatičari (eagrar) i svi nas jebu ko volove za repromaterijal na konto subvencija podigli marže.Pa koliko ja kapiram, subvencije za to i služe da bi se držala niža cena merkantile, odnosno da gradjanima bude jeftinija hrana ili grešim ?
isto bih se i ja odrekao !
+ dali je hrana jeftina?Ne grešiš, da bude jeftinija hrana a mi da motamo kablove. Bez subvencije bi trebalo kukuruz da bude u žetvi bar 30 dinara a sada 40 i mi bi imali bar 600+ evradi po hektaru više a ovako imamo potencijalnih 340 i moramo da budemo informatičari (eagrar) i svi nas jebu ko volove za repromaterijal na konto subvencija podigli marže.
Ne treba da budes informaticar za e agrar nego samo da razmisljas svojom glavom i svako moze da udje u stos lako. Samo volje treba sto danas najvise i nedostaje ljudima....Ne grešiš, da bude jeftinija hrana a mi da motamo kablove. Bez subvencije bi trebalo kukuruz da bude u žetvi bar 30 dinara a sada 40 i mi bi imali bar 600+ evradi po hektaru više a ovako imamo potencijalnih 340 i moramo da budemo informatičari (eagrar) i svi nas jebu ko volove za repromaterijal na konto subvencija podigli marže.
Pa nije do cene merkantile vec do toga ko uvozi I prodaje repromaterijal za poljoprivreduJa bih se odmah odrekao subvencija u zamenu da cena merkantile prati cenu repromaterijala.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Та Боранија је опстајала и без субвенција.Пољопривредом не треба да се бави гадија која је у задњих 30 год са 20 кј и 558 дошла на 500кј итд или нек докаже одакле!А управо ти су нај веће галамџије за директна средства не Субвенције у виду јефтинијег репроматеријала него суви новацаUz dužno poštovanje Buranija što čeka da okrene godinu sa "subvencijama" , ne treba da se bavi poljoprivredom odavno...
Ovaj sam ja sa zemljom , jedino sto nije 558 nego 539Ako si za 30 godina efektivnog rada ostao na 558 i 20 k.j ili ozbiljno grešiš ili se i ne trudiš niti želiš da podigneš sve na viši nivo, jednostavno je.
Ako si za 30 godina efektivnog rada ostao na 558 i 20 k.j ili ozbiljno grešiš ili se i ne trudiš niti želiš da podigneš sve na viši nivo, jednostavno je.