Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Nisi u pravu paore, ne poznaješ me...
Meni lično te subvencije skoro ništa ne znače, jbm se...
Ja kad bude top godina mogu uzeti i 100 hiljada evra, kad bude kao ova - NULA! U oba slučaja mi 1.5 hiljada evra ne znači skoro pa ništa.
Pričam o tome šta sam čuo da su planovi ministarstva.
Onda, pričam o nekim realnim stvarima. Ja trenutno ne proizvodim niti jagode, niti povrće. Samo drvenasto voće.
Jednostavno, iznosim činjenice.
Niko ni na koga ne udara ovde, totalno ti je pogrešna percepcija. Živ i zdrav bio

Poslednja izmena:
Da.

Najvažnije poljoprivredne kulture u Holandiji:

POVRĆE u staklenicima – Holandija je SVETSKI LIDER u uzgoju:

Paradajza

Paprike

Krastavaca

Šta Holandija najviše gaji (po vrednosti i izvozu):

1. Povrće iz plastenika (paradajz, paprika, krastavac)
2. Cveće i bilje (naročito lukovičaste biljke i rezano cveće)
3. Krompir
4. Luk
5. Voće (jabuke i kruške)

Holandija je drugi najveći izvoznik poljoprivrednih proizvoda na svetu, odmah iza SAD – što je neverovatno s obzirom na veličinu zemlje. To postiže uz pomoć visokoautomatizovane, naučno zasnovane poljoprivrede.
Kolike se njima subvencije i kako podeljene, jer vidim da su najveći zagađivači na svetu (sa stajnjakom 😏)pa je država (ili neki svetski moćnici) u velikoj meri "kupila" farme da bi ih ugasili.

Po meni ako za suvo ratarenje dobijem 18 000 za proizvodnju povrca bi trebalo duplo. Da budu subvencije 36 000 po hektaru.
Kad su mogli za repu da daju mogu i za povrce i voce i vinovu lozu.

Po meni ako za suvo ratarenje dobijem 18 000 za proizvodnju povrca bi trebalo duplo. Da budu subvencije 36 000 po hektaru.
Kad su mogli za repu da daju mogu i za povrce i voce i vinovu lozu.
Slozio bi se. Nisu to neke velike povrsine da bi izdvajanje za povrtarstvo, vocarstvo i vinogradarstvo osetno ostetile budzet, ali ne bi imalo smisla da na primer ove subvencije drasticno podignu, a za ratarstvo drasticno smanje.

Mi da se merimo sa kolonijalnim silama koje su poharale sve sto su mogli i jos isisavaju gde god sta mogu. Oni mogu da budu sta hoce i kako hoce.
A nas pecaju sa socijalom.
E jesmo nesretni 🙄

Poslednja izmena:
Meni konačno zahtev za povrat osiguranja ratarskih useva iz 2024, juče prešao u prihvaćen.
Rešenja još uvek nema.....
Nego me zanima dali ja konačno mogu da izmenjam setvenu strukturu na ovogodišnje stanje, sada kada je zahtev prihvaćen a da ne bude dalje sa zahtevom problem. Pošto je to bio problem prvobitno.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh