Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

ama ljudi pa niko nije uzeo u zrno tacno 250kg zita ili 75hilj zrna kukuruza

to te sleduje po hektaru i to je DO 17hilj dinara po hektaru

dal ti imas vise ili manje na racunu njih to neinteresuje,u prvom slucaju ces dobiti manje a u drugom do 17hilj i resena stvar

oni ce ti isplatiti toliko koliko mozes da naplatis i to je to,da li je to 12ipo ili 15 ili max 17hilj i to je to

bitno je samo da ce izgleda platiti

sta ste se uzvrtili

Podnosim zahtev komsiji za subvencije. Citam pravilnik i gledam njegov racun za seme kukuruza. Nije nam jasno sta znaci 75000/3 SJ po ha/.
Na racunu koji ima cena je data po vreci a nigde ne pise kolika je vreca bilo u kg bilo po broju zrna. Kaze mi komsija da na vreci pise taj podatak.
Sta raditi?

Na e faktirama nema opcija SJ, pregledao danas sve e fakture uglavnom piše kom i na kukuruzu i na repici,
Da li neko zna ima li mogućnost da prodavac izmeni te stavke u e fakturama koje su prošle odavno.

NSseme, kese su po 25000, što se uklapa u 75000 zrna po hektaru. Na računu piše samo koliko je džakova kupljeno.

ama ljudi pa niko nije uzeo u zrno tacno 250kg zita ili 75hilj zrna kukuruza

to te sleduje po hektaru i to je DO 17hilj dinara po hektaru

dal ti imas vise ili manje na racunu njih to neinteresuje,u prvom slucaju ces dobiti manje a u drugom do 17hilj i resena stvar

oni ce ti isplatiti toliko koliko mozes da naplatis i to je to,da li je to 12ipo ili 15 ili max 17hilj i to je to

bitno je samo da ce izgleda platiti

sta ste se uzvrtili
Pa nije u zrno ali sa kg je lako. Ako na racunu pise lupam 10000 kg semena zita po nekoj ceni, nema sta da mi gledaju plus/minus za 17000 din, podelice 10000 kg sa 250kg i dobice da imam pravo na 40 ha povrata za zito e sad ako u e agraru imam prijavljeno 38 dobicu za 38.Ako sam uopste skontao pravilnik, cekam javni poziv. A po kojoj ceni gledaju tih 250kg po hektaru? Po toj po kojoj si kupio seme? Ako sam kupio seme za 1 dinar dobicu 250 dinara po hektaru, a ako sam kupio za 100 dinara dobicu 17000 hiljada?

Poslednja izmena:
Koliko razumem nema potrebe vise za kupovinom jeftinijih semena za pojedine kulture. Ako se uklapam na 17000 zasto kupiti nesto za na primer 13000 i onda dobijes od drzave 13000, a mozda si kupio losije seme.

Od ovoga će profitirati samo prodavci semena, koliko vidim, treba bataliti paorisanje i preći u trgovce semenima tu leži lova naredne godine....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pa nije u zrno ali sa kg je lako. Ako na racunu pise lupam 10000 kg semena zita po nekoj ceni, nema sta da mi gledaju plus/minus za 17000 din, podelice 10000 kg sa 250kg i dobice da imam pravo na 40 ha povrata za zito e sad ako u e agraru imam prijavljeno 38 dobicu za 38.Ako sam uopste skontao pravilnik, cekam javni poziv. A po kojoj ceni gledaju tih 250kg po hektaru? Po toj po kojoj si kupio seme? Ako sam kupio seme za 1 dinar dobicu 250 dinara po hektaru, a ako sam kupio za 100 dinara dobicu 17000 hiljada?
a gde to mozes da kupis za 1 dinar i ostale gluposti sto sad izmisljate?

zasto bi otisao i kupio semena vise za 2 hektara tj 500kila vise semeneske psenice kao prvo(ovo sto si pisao i sam naveo kako si dosao tom nekom tvojom matematikom) ???

vi to tako kupujete viska psenice i dajete +30hiljada dinara(neka je 70din bila semenska*500kg) da vam stoji u supi ili kako

de mi prvo to objasni pa onda da nastavimo diskusiju sa ovim vasim realno glupim i banalnim tumacenjima

ovo drugo sto si pisao cena je svakako razlicita da li je za kes ili je agro rok
koja sorta,semenska kuca itd itd

Smetalo je kad su dali 10000din po ha,a sad jos da uvedu da slikas deklaraciju na dzaku pa samo onda 17000 dobijes

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nazad
Vrh