Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

To mene buni, jer ako se podnese sa starim brojem, pitanje je da li moze posle da se menja u novi broj, a mora da se podnese zahtev pre promne broja.
I moj deda ima racun u Eurobanci. Vidi, prosle godine se menjao broj ziro racuna i ja nisam nista dirao(vodim njegov nalog), nego se samo azuriralo, tj promenio broj ziro racuna! Verujem da ce i tako sad da bude 28 marta, kad se takodje bude menjao broj ziro racuna.. Dobio je i deda resenje da se tad menja drugi broj ziro racuna..
Nadam se da sam ti pomogao oko saveta da ne diras nista..

Pozdrav, meni je racun u eurobank direktnoj, a 28.3 se menja broj racuna jer se pripaja aik banci. I sad koji racun ja da stavim ako podnesem zahtev za subvenciju, jer ako podnesem zahtev, pretpostavljam da kasnije ne mogu da ga promenim ?
I moj deda ima racun u Eurobanci. Vidi, prosle godine se menjao broj ziro racuna i ja nisam nista dirao(vodim njegov nalog), nego se samo azuriralo, tj promenio broj ziro racuna! Verujem da ce i tako sad da bude 28 marta, kad se takodje bude menjao broj ziro racuna.. Dobio je i deda resenje da se tad menja drugi broj ziro racuna..
Nadam se da sam ti pomogao oko saveta da ne diras nista..

Da hvala, znam da se sam promenio proslog puta, jer i ja sam u istoj banci za poljoprivredu i to, ali cini mi se da tada nije bilo ovo da se mora podneti za subvencije, a u toku je promena. Da nije rec o subvencijama, neka se menja kad hoce nikakav problem, samo sto je u tom periodu sad pa zbog toga pitam

Hoce li biti novi javni poziv za parcele koje se ''fakticki'' obradjuju ? Da li sada da podnosim zahtev za ove regularne parcele za koje imam pravo na subvencije,ili da cekam jer imam od pre skoro dva meseca podnetih zahteva za fakticko obradjivanje , a ima dosta parcela koje obradjujem bez ugovora ...

Prijatelji jel vam stizalo u e sanduce potvrda da ste predali za podsticaje?
Meni jeste.

Prijatelji jel vam stizalo u e sanduce potvrda da ste predali za podsticaje?
Meni je za dva gazdinstva stiglo bukvalno odma,za jedno nije .Zvao sam upravu za agrarna plaćanja kažu da će da stigne čim softver obradi zahtev,i da nije problem što nije stiglo jer su sva tri zahteva uredno podnešena.A taj isečak vam je uvek dostupan na zahtevu za subvencije koji ste podneli na epodsticaji, ako vam je potreban iz bilo kog razloga.

Meni je za dva gazdinstva stiglo bukvalno odma,za jedno nije .Zvao sam upravu za agrarna plaćanja kažu da će da stigne čim softver obradi zahtev,i da nije problem što nije stiglo jer su sva tri zahteva uredno podnešena.A taj isečak vam je uvek dostupan na zahtevu za subvencije koji ste podneli na epodsticaji, ako vam je potreban iz bilo kog razloga.
Prošle godine meni nije stizalo a ove da. Verovatno su nešto promenili .

Stiglo za nekoliko sati. Otvorio i pročitao i ubrzo stiglo da sam " prihvatio" zahtev. Ako tako budu bili ekspeditivni i sa puštanjem para...! :bravo:

To vam još uvek ništa ne vredi sve dok se ne pojavi Izjava (Isto će trebati overa kod Notara).
Da, znam za overu kod Notara. To je najmanji problem. Koristim više hektara komšijske zemlje, ali bez ugovora. Prosto, ljudi mi daju besplatno na korišćenje ali nisu viljni da prave ugovore. Nemaju registrovana gazdinstva i usmeno su mi dozvolili da u eagrar upišem njihove parcele i koje koristim, i koje do sada nisam koristio.
Na kakvu Izjavu mislite? (Pored te kod Notara)

Da, znam za overu kod Notara. To je najmanji problem. Koristim više hektara komšijske zemlje, ali bez ugovora. Prosto, ljudi mi daju besplatno na korišćenje ali nisu viljni da prave ugovore. Nemaju registrovana gazdinstva i usmeno su mi dozvolili da u eagrar upišem njihove parcele i koje koristim, i koje do sada nisam koristio.
Na kakvu Izjavu mislite? (Pored te kod Notara)
Konkretno mislim na

Prijava obrade zemljišta po drugom osnovu

Prijava obrađivanja zemljišta bez pisanog ugovora o zakupu

Za ovo će vam trebati pomenuta Izjava koja se overava kod Notara, ali polako to tek treba da se napravi tačnije da se pojavi.

Kod mene ne dozvoljava na jednoj parceli da promenim na drugu kulturu stoji kukuruz kad zelim da stavim da ce biti soja samo vrti i nece da ocita ove sve dozvoljava da promenim samo tu jednu ne.Zovem ove iz Eagrara samo posle zvucnog signala ostavite poruku.Da li neko zna sta moze da bude?

Kod mene ne dozvoljava na jednoj parceli da promenim na drugu kulturu stoji kukuruz kad zelim da stavim da ce biti soja samo vrti i nece da ocita ove sve dozvoljava da promenim samo tu jednu ne.Zovem ove iz Eagrara samo posle zvucnog signala ostavite poruku.Da li neko zna sta moze da bude?
Obrišite skroz biljnu kulturu i ponovo je dodajte.

Ako sam podneo zahtev za subvencije,ali sad sa jednim arendasem imam konflikt posto danas mi javlja da hoce vecu arendu a ja sad iz inata necu da podignem,kako ja sad da ponistim zahtev sto sam predao i izbrisem tu parcelu iz svog gazdinstva pa ponovo da podnesem? Ako moze Srdjan1 na pp kako to da odradim

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ako sam podneo zahtev za subvencije,ali sad sa jednim arendasem imam konflikt posto danas mi javlja da hoce vecu arendu a ja sad iz inata necu da podignem,kako ja sad da ponistim zahtev sto sam predao i izbrisem tu parcelu iz svog gazdinstva pa ponovo da podnesem? Ako moze Srdjan1 na pp kako to da odradim

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Mozes da obrises u egraru tj u epodsicajima ako nije otislo na obradu samo je primljen predmet. Stopiras, sredis pa opet podneses zahtev ali onda ti ide taj datum nov kad podneses tj ides na kraj reda.

Ako je član gazdinstva preminulo da li podnositi zahtev pošto je nemoguče uraditi ostavinsku za njegovo zemljište do zadatog roka?

Nazad
Vrh