Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Nakon verifikovanja parcela zahtev za subvencije će se obraditi

Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da isti izmene i uključe i te parcele.
Nakon verifikovanja parcela zahtev za subvencije će se obraditi.

Ministarstvo poljoprivrede obaveštava poljoprivredne proizvođače da mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i za parcele koje su na verifikaciji, a na kojima se nalazi biljna kultura.

Ova mogućnost odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji su izvršili obnovu registracije, a uvedena je kako bi Ministarstvo izašlo u susret i obezbedilo im da se u što većem broju prijave za ovu vrstu podsticaja.

Parcele na kojima se nalazi biljna kultura, a trenutno su na verifikaciji biće i pre njenog završetka biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji. Obrada pomenutih zahteva uslediće nakon što parcele budu odobrene i upisane u poljoprivredno gazdinstvo podnosioca zahteva. Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da isti izmene i uključe i te parcele.

Podsećamo da je obnova registracije poljoprivrednog gazdinstva moguća i ukoliko postoje parcele na odobravanju, a ispunjeni su svi ostali (propisani) uslovi.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.
Hoce li biti novi javni poziv za parcele koje se ''fakticki'' obradjuju ? Da li sada da podnosim zahtev za ove regularne parcele za koje imam pravo na subvencije,ili da cekam jer imam od pre skoro dva meseca podnetih zahteva za fakticko obradjivanje , a ima dosta parcela koje obradjujem bez ugovora ...

Iskreno još se ništa ne zna (Pratite oficijalne sajtove) tako da vam je ovo ujedno i odgovor na drugo pitanje (Podnesite zahtev za subvencije).
Jedno pitanje ako moze:Naime ,imam jednu parcelu u vlasnistvu i samo na njoj pise vlasnistvo bez RGZ mada sam dostavio priloge da je na meni u katastru.Medjutim sta se desava to je da ne mogu na njoj da promenim kulturu za ovu godinu,bila je psenica i sad treba da promenim u kukuruz i nece samo na toj jednoj a ne znam zasto ?

Jedno pitanje ako moze:Naime ,imam jednu parcelu u vlasnistvu i samo na njoj pise vlasnistvo bez RGZ mada sam dostavio priloge da je na meni u katastru.Medjutim sta se desava to je da ne mogu na njoj da promenim kulturu za ovu godinu,bila je psenica i sad treba da promenim u kukuruz i nece samo na toj jednoj a ne znam zasto ?
Taj problem sam i ja imao - obrišeš staru kulturu (ne menjaš nego obrišeš) i onda dodaš novu. Barem kod mene je tako prošlo...

Da li ste proverili da li ta ista parcela postoji kada izaberete U Katastru ?

Izbrišite biljnu kulturu i ponovo je dodajte.

Ја сам готов ако не добијем субвенције у наредних месец дана...Банка ме чека широм отворених рука😄
Данас је објављен Јавни позив. Ваљда ће ускоро бити и паре.

Pozdrav, meni je racun u eurobank direktnoj, a 28.3 se menja broj racuna jer se pripaja aik banci. I sad koji racun ja da stavim ako podnesem zahtev za subvenciju, jer ako podnesem zahtev, pretpostavljam da kasnije ne mogu da ga promenim ?

Imam ja jedno gazdinstvo sa istim problemom. Planiram da promenim broj racuna u tom trenutku (tog dana) kad nastaje promena u banci. Kako ce se odraziti na isplatu subvencija ne znam ali nema smisla sada vec menjati kad nov broj racuna ne funkcionise.

To mene buni, jer ako se podnese sa starim brojem, pitanje je da li moze posle da se menja u novi broj, a mora da se podnese zahtev pre promne broja.

Moze zahtev da se menja, isti problem sam imao. Drzao stari racun do dana dok je vazio. Kada je istekao uneo drugi i to je to.

Moze sve dok nije prihvacen, a za racun verovatno da moze i posle toga. Sigurno neko nece izvisiti za subvencije zato sto je banka pripojena drugoj ili zato sto su u okviru iste banke menjali brojeve racuna.

Tako mi imali kad je RBA prelazila u rajfajzen. To nije vezano za subvencije. Stari racun imate do kad vazi,kad dobijete nov broj racuna idete na eagrar i tamo menjate broj racuna.ako pare legnu na racun pre sto dobijete nov broj lelice vam pare ako ne legnu pare vi kad promenite broj racuna njima je to odmah vidljivo pa par dana dok ne prodje verifikacija ali lecice vam pare.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Tako mi imali kad je RBA prelazila u rajfajzen. To nije vezano za subvencije. Stari racun imate do kad vazi,kad dobijete nov broj racuna idete na eagrar i tamo menjate broj racuna.ako pare legnu na racun pre sto dobijete nov broj lelice vam pare ako ne legnu pare vi kad promenite broj racuna njima je to odmah vidljivo pa par dana dok ne prodje verifikacija ali lecice vam pare.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Tako sam i ja kontao pa sam resio da to menjam tada kad nastaje promena i u banci.

Nazad
Vrh