Subvencije u poljoprivredi za 2018 godinu

I ja sam danas predao zahtev za podsticaje za biljnu proizvodnju, u trezoru Vrbas. Guzve nema, a setvena struktura je obavezna, samo ukoliko ima promene u odnosu na prethodnu godinu.

A jel to samo za biljnu proizvodnju? Jel treba za vestak racune sakupljati?ma ovi u trezoru kula mi nisu jasni totalno,prosle god. Sam prijavljivao nove parcele i posle sam izvadio setvenu strukturu i po tom papiru sam sad racunao sta koliko stavljam a ova na salteru mi kaze da umam hektar manje upisano sad

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Danas mi javili, za ovu godinu sve isto ko i prošle - 2000 po ha, 2000 za djubre (predavaće se računi) i to je to. Od povećanja ništa, vele i ovo vam je dosta....

Tesko. Dok je tako, kako je, treba da budemo zadovljni i sa pisljivih 4000 din iz dva navrata.
Nije u redu i malo je ali bez ikakve organizacije i vece zalaganje za vecim subvencijama, nek daju sta daju i kako daju.

Meni ta priča sa 4000 din od jednom nije pila vodu od početka,jer zašto bi oni svima davali za đubrivo, ima ljudi koji nikad nisu podnosili za đubrivo,i te pare praktično ostaju državi,pa ne vidim razloga da ih sada nekom poklone,pošto ova vlada nikom ne daje samo uzima.

Pametno oni to odradili dali prvo po 12000 po hektaru ljudi zagrizli pa poceli da dizu arendu,pa onda uslovili da se prijave na poljoprivredu i tek kad se neki zaleteli sad pitanje dal ce i biti nesto od tih subvencija

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Kod nas u RS je dosad bio solidan posticaj za soju . Ove godine je bio debelo umanjen , a razlog je bio kako kažu povećan broj zahtjeva a isti "budžet" predvidjen za uzgoj soje,suncokreta i uljane repice. Konkretno sam se razočarao , po količini predane soje očekivao sam oko 3500e a dobio samo oko 1500. Obećali su da će ispraviti nepravdu ove godine i jeste da je i dalje malo neprecizno predvidjeno u novom nacrtu pravilnika za ovu godinu ali zadovoljni smo . Za soju je pogotovo dobra subvencija a nebi navodio konkretno da ne nerviram kolege u Srbiji.

Tu si u pravu a kod nas izborna godina pa obećavaju . Ipak da bude treći dio biće dobro. I nije lijepo kolega da tako kažeš za svog predsjednika koga podržava velika većina naroda.

Tu si u pravu a kod nas izborna godina pa obećavaju . Ipak da bude treći dio biće dobro. I nije lijepo kolega da tako kažeš za svog predsjednika koga podržava velika većina naroda.
Samo mala ispravka..... Vecina od izaslih biraca.

- - - - - - - - - -

Koliko vas je islo na barikade?
Ja tri puta.
Svi se bune a na proteste nebi islo ni 10% onda vlast nema brige za nas
Iso na svaku.

Nista veliko nisu rekli, bice isto kao i prosle godine... Verovatno nece biti na predracun nego samo na racun, sto se tice Republike, pokrajina ce moci i na predracun.
Ali nisu nista detaljisali, kao videcete kada izadju uredbe, koje ce biti do kraja marta!
Svi oni koji su konkurisali na predracun prosle godine, a nisu mogli da docekaju resenja, pa su kupili mehanizaciju u medjuvremenu...
Nece moci da dobiju pare, osim ako bude nekog rebalansa i dodatnih sredstava u budzetu pa iz tih izvora da dobiju novac.

Da, 4000din odjednom... Mada ko zna, nisu mi bili uverljivi, mozda bude i drugacije.
Mada je ministar jos ranije pricao da ce biti zbog suse i nedostatka novca, poljoprivrednicima biti isplaceno 4000 din, vec u martu, sve od jednom, bez podnosenja racuna za djubrivo.

Nazad
Vrh