Subvencije u poljoprivredi za 2018 godinu

Radivoja znam uzivo, a sad ste na forumu zestoko zamenili teze, u najbolju ruku ste naivni koji mislite da Radivoje pise uredbe, radi se o tome da su telehendleri vec bili u konkursu, a Radivoj se izborio da udju u uredbu i "ruke" za dzambo vrece za "sirotinju".

Ne znam sta da kazem za one koji misle da sam Rade moze da promeni nesto oko subvencija, regresiranog goriva...najlakse ga napasti i osoliti posebno oni koji ga ni videli uzivo nisu.
Pa ako ne moze nista da promeni zasto onda sedi u tom ministarstvu i samim tim daje legimitet tom istom ministarstvu?? Da nije mozda iz licnog interesa ili do interesa njegove zadruge?? Da li se taj vas Rade oglasio ovih dana posto se saznalo koliko je preposteni Marjan Risticevic dobio bespovratnih sredstava po raznim konkursima??Raci cete sta on tu moze?? Pa neka se ogradi od bagre.

Coci ti si apsolutno u pravu i to je pitanje ne samo za njega vec za sve nas,svi vidimo da stvari nestoje kako bi trebalo, da je dobro samo tajkunima da ih tako popularno nazovem a i dalje se cuti:sta:

Poslednja izmena:
Ne osuđujem nikog ali mi nije jasno sto se prihvatiš određenog polozaja ako se vec unapred zna da se nećeš ništa pitati?To pitanje me često kopka.U većini slučajeva je to lična korist.Ne kažem da je to i kod Radivoja .
Telehenderi,navigacije....nek me izvinu članovi koji su za to konkurisali ,je čisto proseravanje i loša poruka države prema većini gazdinstva.

Ukinuti sve moguće subvencije i davanja a uvesti da država subvencioniše plaćanje 100% usiguranja kod osiguravajućih kuća , ali osiguranja na prinos i osiguranja na cijene i "infrastrukturu" koja je potrebna da bi osiguranja mogla da uvedu te dodatne premije . Ta su osiguranja dosta skupa , ali samo da država pokrije to , netreba ništa drugo i sve će naleći na svoje mjesto.

Subvencionisati u iznosu 100% šestomesečene kurseve "preduzetništvo u poljoprivredi".

Ostale subvencije omogućiti isključivo licima koja su uspešno položila završni ispit kursa.

Subvencije služe za eliminaciju i smanjivanje polj. gazdinstava i razvijaju samo mali procenat do 5% a ostale teraju u propast , tako je kod nas i okolini a tako je bilo i u zapadnim zemljama kada su uvedene, to je perfidan način sa eliminaciju, ....a kad ima nekih davanja ima i zloupotreba ili navijanja na svoju vodenicu, samo zavesti red i boljitak dolazi sam po sebi , no kad bi imao ko .! Ja vam kažem kako jeste...........a vi mislite kako hoćete!?

Subvencije služe za eliminaciju i smanjivanje polj. gazdinstava i razvijaju samo mali procenat do 5% a ostale teraju u propast , tako je kod nas i okolini a tako je bilo i u zapadnim zemljama kada su uvedene, to je perfidan način sa eliminaciju

Saglasan u potpunosti.

Podučavanje tehnikama preduzetništva bi doprinelo da procenat gazdinstava koja će opstati bude veći.

Savetnik nije nista drugo nego krtica medju poljoprivrednicima koja radi za minisarstvo,nemoj niko da mi prica o njegovim sposobnostima,video sam ga pored ministra u amfiteatru fakulteta,ponajvise lici na telohranitelja kvazi ekonomiste-ministra poljoprivrede.

Momosaric sve može da se osigura samo to i košta. Msl da si ti pisao u vezi osiguranja koje postoji u Americi i gde oni imaju osiguranu cenu za svoje proizvode ako dođe do poremećaja na tržištu. Ali to kod naših osiguravajućih kuća toga nema ni na vidiku, a kamo li u praksi. Opet se vraćam na moje što sam pisao u ranijem postu da se ovi naši ne prave mnogo pametni nego da prepišu te sve stvari koje postoje u Evropi i Americi i neka primene. A i subvencije neka svedu na neki prosek jer nisu svuda iste.

Ovi naši će prvo prepisati iz njihovih zakona ono za šta trebaju da nam uzmu pare, a ono za šta treba da daju (subvencije) čisto sumnjam...

Jedan primer... Od njih su prepisali da na put ne sme da se iznosi blato, a to što kod njih pored svakog izlaza imaš sa čime da opereš gume to nema veze i kod nas se nigde ne spominje...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Uvek je neko nekoga subvencionisao,podelio tito stotine hiljada stanova za tepsiju ribe,gologuzan,mladim nadama kpj,delio radna mesta,i ona produktivna a bome i ona koja to nisu bila,samo da se uposli gologuzija,sa kojekavih cuka,koja se slila u Bg,Ns i ostale gradove,podelio tile kominjara zemlju kolonostima,6 jutara,na lepe oci,zemlje otete ,sve je to bila subvencija,samo u drugom obliku,ali ,sta komunjare znaju,o zemlji,imanju,poreklu,prenosenju imanja sa generacije na generaciju,nista,sem da kritikuju sistem subvencija,da pre podne mrze sebe,a kasnije u toku dana ceo svet,pa eto,da i na poljoforumi lece sopstvene frustracije,kad komunjare plate stanovd koje su dobile za dz,pa te pare drzava preusmeri u nacionalne projekte za razvoj poljoprivrede,tada neka prestane sistem subvencionosanja,dotle,subvencije paorima,komunjarama lizalica.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh